Economisch Huis Oostende

Economisch Huis Oostende

Oostende wordt deze winter Doodle-stad!

Ontdek hier alle informatie over de doodle-tours!


Vacature: Verantwoordelijke Eén-loket

Het Economisch Huis volgt minutieus op wat er gebeurt met elk dossier dat ondernemingen, retailers en burgers ons aanreiken tot er een antwoord of oplossing is. De bedoeling: snel en pragmatisch de vragen van ondernemers, retailers en burgers oplossen. Er wordt doelgericht samengewerkt met de stedelijke administratie en andere overheden/administraties.

Lees meer over deze vacature!


Handelaars kunnen zich vanaf nu registreren voor de Oostendebon

Vanaf half december krijgen alle Oostendse gezinnen en tweedeverblijvers een Oostendebon. De bonnen hebben een waarde van minstens 60 euro waarmee betaald kan worden bij lokale handelaars. Op die manier wil Stad Oostende de lokale economie ondersteunen. Vanaf nu kunnen handelaars zich registreren om deel te nemen aan de Oostendebon op www.oostende.be/oostendebon.

Stad Oostende moedigt alle handelaars aan om zich vóór 15 november te registreren, zodat ze meteen bij de lancering van de bonnen (op 15 december) betalingen met de Oostendebon kunnen ontvangen. Op 15 november bezorgt Stad Oostende alle gegevens van de geregistreerde handelaars aan Belfius die de handelaars dan rechtstreeks contacteert en ondersteunt bij het gebruik van de Cirklo-app. Later instappen kan ook nog altijd, ten laatste op 15 januari 2021.

Meer info over de Oostendebon vind je hier.


Omwille van het coronavirus is het Economisch Huis 24/7 beschikbaar voor alle vragen van onze Oostendse ondernemers.
Als u vragen hebt mag u steeds contact met ons opnemen op het nummer 0490 56 08 54.


Economisch Huis Oostende

Oostende beschikt sinds 1 februari 2008 over een Economisch Huis. Daarmee is het de eerste stad of gemeente in Vlaanderen die deze gratis service aanbiedt aan haar ondernemers. Het Economisch Huis fungeert als aanspreekpunt voor elk bedrijf. Daarnaast zet de vzw creatieve projecten op met openbare besturen, werkgevers- en werknemersorganisaties om het economische leven in het arrondissement Oostende te bevorderen.

Je vindt ons in de Graaf de Smet de Naeyerlaan (nummer 4).

Oprichtingsakte en publicaties in het Belgisch Staatsblad zijn hier terug te vinden.

Het Economisch Huis Oostende werd opgericht met de steun van:

Economisch Huis Oostende
Economisch Huis Oostende
Economisch Huis Oostende

Alle coronamaatregelen vind je hier

Blijf up-to-date

#ikkoopinoostende-cheque: Een dagje winkelen in Oostende als geschenk

Ontdek alle deelnemende handelaars