Arne Rossel

Medewerker Europese projecten

Arne Rossel

Medewerker Europese projecten

Hendrik Serruyslaan 48, B-8400 Oostende
+32(0)498/07 44 07
arne.rossel@economischhuis.be

“Ik ben Arne Rossel en werk sinds eind 2020 bij het Economisch Huis Oostende als projectcoördinator voor het Europese project Upcycle Your Waste. We zijn met dit project gestart, omdat het Economisch Huis ook wil inzetten op duurzaamheid in bedrijven."

Wat voor opleiding of opleidingen heb je gedaan?

“Ik ben afgestudeerd als Master in het Tolken Nederlands – Duits – Russisch. Na enkele jaren in de bank gewerkt te hebben, ben ik mij gaan interesseren voor duurzaamheid. Zo ben ik bij het Economisch Huis terechtgekomen."

Wat houdt je job bij het Economisch Huis Oostende precies in?

“Ik ben vooral bezig met het nieuwe project van Upcycle Your Waste. Daarnaast help ik mijn collega’s door de gesprekken met Oekraïners die op zoek zijn naar werk te tolken. Ik bied ook ondersteuning aan cliënten die leren rijden op onze rijsimulator."

Wat houdt Upcycle Your Waste precies in?

"De bedoeling van Upcycle Your Waste is dat we de ondernemers in Oostende bewust maken van hun afvalstromen. Dat hun afval eigenlijk ook grondstoffen bevat die andere ondernemingen net nodig hebben. Het doel dat we vooropstellen is, dat bedrijven die deelnemen na hun deelname minstens 20% minder afval hebben dan voorheen.

Hoe doen we dat? In samenwerking met Vives werden er telefonische enquêtes afgenomen waarop wij de bedrijven zijn gaan bezoeken. Met al die informatie zoeken we naar oplossingen. Upcycle Your Waste heeft er ook voor gezorgd dat het duurzame aspect bij het Economisch Huis Oostende opengetrokken wordt. Duurzaam waterbeheer en innovatieve energiebronnen worden steeds belangrijker.”

Waarvoor kunnen mensen bij je terecht?

“Ik ben het aanspreekpunt bij het Economisch Huis Oostende als het gaat over duurzaamheid in al zijn facetten. Via opleidingen blijf ik op de hoogte van de wetgeving en veranderingen in het afvallandschap. Ik beantwoord met veel plezier allerlei vragen die bedrijven hebben over hun afvalbeleid en zoek mee naar oplossingen voor hun afvalvraagstukken.”

Vanwaar de interesse in deze job?

“Upcycle Your Waste was echt waar ik naar op zoek was. Ik probeer milieubewuster in het leven te staan en wou me hierin verder verdiepen. Daarom zocht ik specifiek naar een job die bouwt aan de toekomst en uiteindelijk ben ik in het Economisch Huis Oostende als projectleider voor Upcycle Your Waste terechtgekomen. Elke stap die we nemen, is belangrijk."

Wat zijn de leukste kanten van je job?

“Het is dicht bij huis en daardoor kan ik mij makkelijk met de fiets verplaatsen. De vrijheid die ik krijg voor het project om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen is heel leuk en verrijkend. Het is een heel fris en hedendaags internationaal project waarbij ik veel contacten moet leggen. De ene dag gaat het over hergebruik van geknipte haren bij kappers en de andere dag over de recyclage van babyluiers, want ja dat is ook een ding. De job is dus heel gevarieerd."

Hoe kan Arne jou helpen?

Contacteer Arne