August William

August William logo

August William

Dit innovatieve bedrijf biedt een technologische oplossing om kunstwerken te voorzien van een digitaal paspoort zodat authenticatie- en identificatieprocessen transparant en helder kunnen gebeuren. Bij dat 'paspoort' zitten er ook mogelijkheden voor de kunstenaar om dynamisch inhoud aan zijn werk te koppelen. Het bedrijf mikt hierbij op kunstenaars en fotografen als doelgroep.

Het idee voor August William ontstond uit eigen ervaringen van zaakvoerder Kurt Deruyter. ‘Wanneer ik als fotograaf een werk verkocht, vond ik het altijd spijtig dat ik de context waarin het was ontstaan niet kon meegeven. Op zoek naar een oplossing, ontstond het idee om niet alleen inhoud aan het werk te koppelen maar ook een soort unieke fingerprint. Die hebben we volledig zelf ontwikkeld. Onze technologie is volledig nieuw in de sector’, vervolgt hij.

Momenteel is Kurt Deruyter de technologie aan het uittesten bij een internationaal samengesteld panel bestaande uit kunstenaars, fotografen en andere stakeholders. ‘Op basis van die testen maken we dan de definitieve lanceerversie van de technologie.’


August William
August William
August William

Wens je meer info over August William

Ga naar de website