Dmitri Van Peel

Trajectcoach 'Taal & Mobiliteit'

Dmitri Van Peel

Trajectcoach 'Taal & Mobiliteit'
Hendrik Serruyslaan 48, B-8400 Oostende
+32(0)468/49 82 44
dmitri.vanpeel@economischhuis.be

“Ik ben Dmitri en ik werk voor het Economisch Huis Oostende als trajectcoach."

Wat voor opleiding heb je gedaan?

“Ik heb sociaal-cultureel werk in Artevelde Hogeschool, Gent, gevolgd.”

Waarvoor kunnen mensen bij je terecht?

“Alle mensen die hulp willen in het zoeken naar werk of het behalen van hun rijbewijs kunnen bij mij terecht.

Ik maak namelijk deel uit van een team trajectcoaches. We reiken mensen zowel individueel als in groep de skills aan om hun positie in de arbeidsmarkt te versterken. We werken dus aan sollicitatieskills, maar we brengen werkzoekenden bijvoorbeeld ook in contact met werkgevers en we ondersteunen hen ook verder tijdens hun tewerkstelling. Daarnaast helpen we mensen ook met het behalen van hun rijbewijs, omdat mobiliteit een belangrijke hefboom is naar werk. Ze kunnen lessen volgen ter voorbereiding van het theorie-examen en kunnen naar aanloop van het praktisch examen ook oefenen op onze rijsimulator.

Ikzelf geef ook de vooropleiding voor de heftruckopleiding van VDAB. Dat is eigenlijk het theoretisch luik van de opleiding. In 10 dagen leren de cursisten elkaar kennen en maken ze kennis met de basisbegrippen, veiligheidsinstructies en de werking van de heftruck. Na de vooropleiding volgt het praktisch luik van 20 dagen bij VDAB in Rekkem. Eens ze de opleiding succesvol afgerond hebben, worden ze door mij of een collega ondersteund in de zoektocht naar een job.”

Vanwaar de interesse in deze job?

“Ik help mensen graag met wat ik geleerd heb of vanuit mijn eigen ervaring. Ik geniet ervan als ik mensen stappen zie zetten in hun leven. De meeste klanten zijn ook heel dankbaar voor de hulp die ze van ons krijgen.”

Hoe kan Dmitri jou helpen?

Contacteer Dmitri