De rijsimulator opent de weg naar werk voor Marwa

De rijsimulator opent de weg naar werk voor Marwa

16/01/2019 - 11:47

De rijsimulator opent de weg naar werk voor Marwa

De rijsimulator opent de weg naar werk voor Marwa

Marwa (26) heeft een lang, maar succesvol traject naar werk afgelegd. In 2015 kwam ze toe in België, waar ze van het ene naar het andere vluchtelingenkamp werd gestuurd. Het zou nog een jaar duren vooraleer haar leven echt kon starten. In september 2016 kon ze via een speciale studiebeurs voor vluchtelingen starten met een academische cursus Nederlands aan de Universiteit van Antwerpen. Via De Leerwinkel kon ze haar diploma gelijkschakelen en volgde ze een opleiding boekhouden. Na een geslaagde stage vond ze haar droomjob als verzekeraar bij Fonteyne te Brugge. Dankzij de rijsimulator van het Economisch Huis zette ze de eerste stappen om haar voorlopig rijbewijs te behalen en kan ze nu vlot haar werk bereiken!

Op de vraag hoe ze dagelijks naar haar werk gaat, zegt ze trots dat ze met de auto komt. Ze heeft sinds kort haar rijbewijs behaald: “Dit zou me niet zo snel gelukt zijn zonder de rijsimulator van het Economisch Huis. Ik zou de simulator aan iedereen aanraden die niet meteen de weg op durft. Het is ook een goed alternatief voor mensen die geen rijbegeleider vinden. Bovendien is het te betalen bedrag absoluut niet hoog”. Marwa heeft na de rijsimulator twintig uur rijlessen gevolgd bij Autorijschool KTA. “Ik mocht tijdens mijn tweede les al de autostrade op, omdat mijn instructeur vond dat ik echt al goed reed! Normaal mag dit pas in de zevende les. Zonder de rijsimulator zou ik veel lessen verloren hebben aan de technische zaken, zoals schakelen of mijn positie op de weg inschatten. Maar ik heb mijn twintig uur goed kunnen benutten, omdat ik de techniek al onder de knie had. Ik kon mij op die manier ten volste concentreren op het rijden zelf en het leren van moeilijke manoeuvres. Kort na mijn rijlessen kon ik een wagen kopen, die ik bovendien zelf heb verzekerd via mijn werk!”

Marwa sluit af met een belangrijke tip: “Neem rijlessen en maak gebruik van de rijsimulator om mobieler te worden, dan kun je ook buiten Oostende een job zoeken! Soms moet je een lange weg afleggen en blijven volharden om te komen waar je wil, maar het is het zeker waard”.

Vragen over onze rijsimulator?

Contacteer één van onze trajectbegeleiders