Horeca Helden Oostende

Het Economisch Huis Oostende lanceert een nieuwe campagne om het personeelstekort in de horeca aan te pakken 'Gezocht: Horeca Helden Oostende'!

De verlaging van de terrastaks, de uitbreiding van de zogenaamde ‘coronaterrassen’, het aanreiken van tips voor een goede CO2-meter, een overzicht van diverse beschermingsmaterialen. Dit zijn slechts enkele van de maatregelen die reeds getroffen werden door Economisch Huis Oostende en Stad Oostende ter ondersteuning van de horeca. Maar daar blijft het niet bij. Het Economisch Huis Oostende komt nu ook met een nieuwe campagne waarin de focus ligt op het aanpakken van het personeelstekort bij de lokale horeca.

De campagne ‘Gezocht: Horeca Helden Oostende’ werd opgezet in nauwe samenwerking met Horeca Vlaanderen - afdeling Middenkust en zal zeven weken lopen op sociale media en tevens zichtbaar zijn via straataffiches, dit tot zeker begin juli 2021.

Bovendien zullen nog acties volgen. Zo zal er in een later stadium een kwalitatieve bartenderopleiding lopen welke kadert in het aanbod van opleidingen en ateliers georganiseerd door het Economisch Huis Oostende, met als uiteindelijk resultaat jongeren duurzaam aan de slag te krijgen.

Het doel van bovengenoemde actie is niet alleen om mensen aan te sporen om te solliciteren voor een job in de horeca, maar het is ook de bedoeling om de passie en liefde voor het vak en de mooie aspecten van ‘werken in de horeca’ extra in de verf te zetten.

Oostende2Work (de cel tewerkstelling van het Economisch Huis Oostende) zal actief instaan voor de zoektocht naar geschikt personeel, dit in samenwerking met de VDAB. Bovendien kunnen de horeca-uitbaters die nog geen vacatures hebben opgemaakt, beroep doen op Oostende2Work om hen daarin te begeleiden en zal de mogelijkheid bestaan om cv’s van mogelijke profielen op voorhand te screenen.