Bent u op zoek naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs?

Bent u op zoek naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs?

03/03/2020 - 16:33

Van vooropleiding tot gecertificeerd heftruckchauffeur!

Het Economisch Huis Oostende biedt als eerste stap in het traject een theoretische vooropleiding aan tot heftruckchauffeur. Wat komt er aan bod in deze opleiding? Begrippen in het Nederlands uit het vakjargon, op die manier zijn de cursisten voldoende voorbereid op de heftruckopleiding van de VDAB. Verder krijgen de deelnemers zicht op de taken van een logistiek medewerker en leren ze hoe een magazijn in België functioneert. Tot slot worden alle mogelijke drempels die doorslaggevend zijn om aan een VDAB-opleiding te starten, weggewerkt.

Na de vooropleiding binnen het Economisch Huis Oostende volgen de cursisten theorielessen bij de VDAB, waarna een theoretisch examen wordt afgenomen. Eens geslaagd, volgen de cursisten de praktijklessen. Op het einde van de rit volgt een erkend praktijkexamen. Deelnemers die slagen voor alle modules, krijgen het certificaat van de heftruckopleiding.

Na de opleiding en het behalen van hun heftruckattest, worden de deelnemers via het Economisch Huis Oostende individueel begeleid naar een duurzame job.

Getuigenis van Mohamed Shokess die dit traject volgde:

“Het Economisch Huis Oostende lanceerde mij richting een betere job!”

Na een hobbelig parcours als uitzendkracht, startte Mohamed Shokess in de eerste helft van 2019 met zijn traject bij de cel tewerkstelling van het Economisch Huis Oostende. Hij volgde de bootcamp2work en kreeg individuele ondersteuning bij het vinden van een job. In samenspraak met zijn persoonlijke trajectcoach, besloot hij zich in te schrijven voor de heftruckopleiding. Hij slaagde voor de opleiding en behaalde zijn heftruckattest. Niet veel later, op 4 november 2019, kon Mohamed aan de slag bij Lithobeton Gistel als heftruckchauffeur en technisch medewerker. Tot op vandaag is hij nog steeds aan de slag bij Lithobeton. Van een succesverhaal gesproken!

Bent u op zoek naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs?

Bedrijven die heftruckchauffeurs zoeken, kunnen contact opnemen met het Economisch Huis Oostende. Op maandag 30/03/2020 eindigt de heftruckopleiding en kunnen wij u in contact brengen met een aantal gemotiveerde en gecertificeerde heftruckchauffeurs.

Voor meer informatie, contacteer Niels Vandenbussche: +32 (0)472 99 73 33 – niels.vandenbussche@economischhuis.be

Bent u opzoek naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs?