Buitengevoel het hele jaar door

Buitengevoel het hele jaar door

31/07/2019 - 10:18

De Stad aan Zee heeft er een trendy hotspot bij. David en Alexander Vanbiervliet openden bovenop hun tea-room Cappuccino een hippe rooftopbar waar je terecht kan voor food & drinks. ‘We brengen het hele jaar door een buitengevoel’, leggen ze uit.

De tea-room Cappuccino in de Kapellestraat werd in september 2017 volledig herbouwd. ‘We wilden onze zaak een volledig nieuwe uitstraling geven. Het concept van de rooftopbar hebben we meteen opgenomen in de plannen’, verduidelijkt David Vanbiervliet. De nieuwe Cappuccino opende in juli vorig jaar en exact een jaar later is ook de rooftop klaar. ‘We zijn in de rooftop open van 12 tot 21 uur. Je kunt er terecht voor streetfood, er zijn ook gerechtjes om te delen’, vervolgt hij.

De rooftopbar van Cappuccino blijft het hele jaar open en is hiermee uniek in Oostende. ‘We zorgen het jaar door voor een buitengevoel, al kunnen we de bar uiteraard wel afsluiten voor regen en wind. In de kerstvakantie willen we er een winterbar van maken.’ De broers Vanbiervliet mikken met hun rooftop op een hip & trendy publiek. ‘In onze tea-room beneden komen de mensen voor een ijsje of een wafel. Boven brengen we uiteraard dezelfde kwaliteit als onze klanten al jarenlang gewoon zijn, maar dan in een hipper jasje. Samen vormt dit een goeie mix’. Er is ook een aparte ingang voor de rooftop via de Ooststraat.

In de rooftopbar is er plaats voor tachtig mensen. ‘We krijgen heel regelmatig aanvragen voor bedrijfsfeestjes en teambuildingactiviteiten. Met deze aparte en unieke locatie kunnen we hier nu beter op inspelen’, luidt het.

Zowel de Cappuccino als de rooftop zijn dagelijks geopend. David en Alexander Vanbiervliet stellen intussen 15 mensen voltijds tewerk, die worden nog eens aangevuld met 26 jobstudenten. ‘We zijn heel tevreden over onze equipe, het is een vast en stabiel team.’

Volgens schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn is het een troef voor de Stad aan Zee dat de ondernemers verder blijven investeren. ‘De nieuwe Cappuccino en de rooftopbar zijn een heel mooi voorbeeld van toekomstgericht en vernieuwend ondernemen. De zaak is een aanwinst voor ons centrum, zo maken we het verschil!’, vindt ze.

‘Met de rooftopbar van Cappuccino komt er weer een hippe locatie bij die ook in de winter zal draaien. Dat onderscheidt Oostende van de rest van de kust. In onze Stad-aan-Zee is er het hele jaar door altijd wat te doen. Goed dat onze horeca daarop inspeelt’, zegt burgemeester Bart Tommelein.