De vernieuwde B&M Optiek: optics by day, wine and art by night

De vernieuwde B&M Optiek: optics by day, wine and art by night

23/12/2019 - 09:48

Al jaar en dag is B&M optiek een vaste waarde op het Petrus-en-Paulusplein in Oostende. Met de vernieuwing van de zaak willen de eigenaars volop inzetten op beleving. Zo vullen de zaakvoerders het concept van de optiekzaak aan met een kunstgalerij en een winebar.


B&M optiek 2.0
De inspiratie voor het nieuwe interieur haalden de eigenaars volledig uit de skyline van Oostende: vooral het strand, de zee en de Koninklijke Gaanderijen spelen hier een prominente rol.


Bij het binnenkomen waan je je aan het strand, je loopt over zandkleurige tegels met de Koninklijke Gaanderijen aan je linkerkant. De muren worden aangekleed met foto’s van plaatselijke fotograaf Adriaan Huys. Het blauwe schuim- en golfpatroon van de zee, de rotan van strandstoelen en de schermen die ’s winters het zand tegenhouden maken het interieur compleet.


Zaakvoerder Luc Mangodt geeft een woordje uitleg: “Mijn vrouw en ik zijn bijzonder grote fans van Oostende, vandaar dat we onze Stad aan Zee echt wilden integreren in onze zaak. Door dit vernieuwde concept leven in te blazen, willen we echt volop inzetten op de beleving voor de klant, want we willen meer zijn dan enkel een optiekzaak.”


Het aanbod
Bij B&M optiek vind je moderne, unieke brillen. Van eigenwijze ontwerpen van Belgische makelij (Sealed, Binôche, Natan, Hoet, Mattew…) tot betaalbare designmonturen (Ana Hickmann, Swarovski, Tod’s…). Daarnaast biedt de optiekzaak ook een aantal klassiekers aan zoals Silhouette, Porsch Design en Zenka. Voor de klanten die hun ding niet vinden tussen de bestaande merken, produceert B&M de bril volledig op maat door middel van 3D scanning en 3D printing (Hoet & Orgeen). Ook voor contactlenzen, zonnebrillen en gespecialiseerde kindermonturen ben je hier aan het juiste adres.


Of je nu eerst zelf even wil rondkijken of graag meteen wordt geholpen, het B&M-team staat steeds met raad en daad klaar.

Winebar
“Voortaan zal je bij een bezoek aan B&M optiek kunnen genieten van een lekker glaasje. Elke week zetten we een andere witte en rode wijn in de kijker en laten we de klanten proeven, wat het kiezen van een montuur of het wachten een stuk aangenamer maakt”, vertelt eigenaar Luc.


De winebar is overdag toegankelijk voor elke klant van B&M. ’s Avonds en tijdens het weekend kan de bar ook voor kleine groepen van maximum 20 personen gereserveerd worden. Ideaal voor een orginele B2B incentive of voor proeverijen. Zo zal Sabor d’O, een jong Oostends wijnhuis, er elke tweede donderdag van de maand een proeverij organiseren voor geïnteresseerde wijnliefhebbers.


Kunstgalerij
Naast de winebar maakt B&M het nieuwe concept compleet met een kunstgalerij.


In de etalages van de optiekzaak zal je verschillende kunstwerken kunnen spotten. Maar ook binnen voel je de artistieke vibe. Zo zullen er verschillende kunstfoto’s te bewonderen zijn en worden de vitrinekasten opgevuld met kunstwerken van de Oostendse beeldhouwer Dirk Lamote en het keramisten duo Craming uit Bovenkerke.
“Naast de vaste werken van Dirk Lamote, Craming, Luc Martinsen en Luis Borgas is het verder de bedoeling om jonge, lokale kunstenaars een platform te bieden om hun werk tentoon te stellen voor een groter publiek en zo naamsbekendheid te verwerven”, vult Luc aan.


Schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn is enthousiast over het unieke concept waar B&M optiek mee uitpakt: “Oostendse ondernemers die geloven in onze stad en vernieuwende ideeën introduceren, liggen me nauw aan het hart. Ze tonen aan dat het zeker de moeite is om te investeren in ‘het project Oostende’.”


Ook burgemeester Bart Tommelein is opgetogen: “Het idee dat lokale handelaars de inspiratie voor hun project halen bij onze eigen kustlijn, vind ik bijzonder mooi. Een trendy handelszaak die zeker en vast gezien mag worden!”