Economisch Huis Oostende haalt 'The Box' naar Alfons Pieterslaan

04/08/2021 - 11:56

The Box is een handelspand waar zowel jong talent als ervaren ondernemers tijdelijk hun nieuw, creatief concept kunnen uittesten. In het kader van een stadsbrede aanpak vanwege het Economisch Huis Oostende zal The Box gehuisvest worden in de Belle Epoquewijk.

The Box

The Box is een kant en klaar winkelpand, inclusief nutsvoorzieningen, vergunningen, verzekeringen en modulaire elementen. Startende en creatieve ondernemers kunnen er tijdelijk hun concept testen. Het is een soort tussenstap om een ondernemersidee aan het grote publiek te tonen zonder al te veel opstartkosten of risico’s en met de bedoeling daarna hun project verder te zetten in een vaste locatie in Oostende.

Alfons Pieterslaan

Zo komt The Box nu ook naar Oostende, meer bepaald naar de Alfons Pieterslaan. Deze straat heeft soms met leegstand te kampen gehad. En laat The Box nu net een ideaal concept zijn om leegstand te bestrijden.

“Een dergelijk plug-and-play handelspand trekt telkens nieuwe ondernemers aan. Met een gevarieerd aanbod als gevolg. Daarmee is het een perfecte aanvulling op de bestaande handelszaken. We geloven sterk dat we met deze dynamiek de Oostendse shopervaring in de Belle Epoquewijk kunnen versterken”, zegt schepen Charlotte Verkeyn. “Maar The Box zal ook in andere wijken voor positieve resultaten zorgen eenmaal de startende ondernemers, na het testen van hun concept, doorstromen naar een permanente locatie in Oostende”.

Ondersteuning voor (startende) ondernemers

The Box werd ontwikkeld als testplatform vanuit de overtuiging dat elke ondernemer de kans moet krijgen om zijn/haar droom waar te maken. Starters krijgen er ook de nodige begeleiding en maken deel uit van een community van (ervaren) collega’s. In de andere steden blijkt dat ondernemers na hun testperiode sneller besluiten om een eigen zaak op te starten. Heel vaak is dat dan in de lokale handelskern.

Dit initiatief past ook binnen de visie van het Economisch Huis Oostende om ondernemers zo veel mogelijk te ondersteunen. “Het feit dat het concept eerst kan worden uitgetest in een aantrekkelijke locatie als The Box Oostende, kan voor heel wat startende ondernemers een geruststelling zijn, en de drempel naar het ondernemerschap verlagen,” aldus Krista Claeys van het Economisch Huis Oostende. “Maar ook ervaren ondernemers kunnen testen of hun nieuw product aanslaat en bovendien de meerwaarde van Oostende als toplocatie ontdekken. Zo wordt ook de leegstand structureel aangepakt.”

Samenwerking Economisch Huis Oostende en Stebo

“We zijn verheugd dat het Economisch Huis overtuigd is van de meerwaarde van ons concept”, zeggen Frank Maleszka en Esther Vandebroek (Stebo). “Onze ondernemerscommunity is zelf ook vragende partij om naar hier te komen. We voegen Oostende graag toe aan de keten ‘The Box Vlaanderen’.”

Intussen wordt het gekozen pand omgebouwd zodat alle faciliteiten aanwezig zijn. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen het Economisch Huis en Stebo. De opening is gepland voor september 2021.

Interesse?

Wil je zelf deel uit te maken van The Box met een startende onderneming of nieuw concept?
Vul dan dit formulier in en we nemen spoedig contact met je op.
Voor meer info contacteer Cindy Sinnesael: 059 24 23 03 of via cindy.sinnesael@economischhuis.be.

The Box Oostende is een concept van Stebo vzw in samenwerking met Economisch Huis Oostende.

Meer info op www.theboxvlaanderen.be.

Economisch Huis Oostende haalt 'The Box' naar Alfons Pieterslaan
Economisch Huis Oostende haalt 'The Box' naar Alfons Pieterslaan

Heb je interesse om je startende onderneming te testen in The Box Oostende?

Vul hier het formulier in