Economisch Huis Oostende zet zich in voor lokale horeca

Economisch Huis Oostende zet zich in voor lokale horeca

06/05/2021 - 09:14

Nieuwe campagne ‘Gezocht: horeca helden Oostende’ zet actief in om personeelstekort in de sector aan te pakken.

Het staat buiten kijf dat de horecazaken het de afgelopen periode zwaar te verduren kregen, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Op 8 mei gaan de Oostendse terrassen opnieuw open. Economisch Huis Oostende werkt samen met de diverse stadsdiensten om de horeca zo goed mogelijk bij te staan bij deze heropening. Zo komt er meteen een campagne waarin het probleem van personeelstekort in de sector wordt aangepakt.

De verlaging van de terrastaks, de uitbreiding van de zogenaamde ‘coronaterrassen’, het aanreiken van tips voor een goede CO2-meter, een overzicht van diverse beschermingsmaterialen. Dit zijn slechts enkele van de maatregelen die reeds getroffen werden door Economisch Huis Oostende en Stad Oostende ter ondersteuning van de horeca. Maar daar blijft het niet bij. Het Economisch Huis Oostende komt nu ook met een nieuwe campagne waarin de focus ligt op het aanpakken van het personeelstekort bij de lokale horeca.

Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn: “Een rondvraag bij de Oostendse horecazaken heeft ons geleerd dat deze ondernemers door de coronacrisis kampen met een zwaar personeelstekort. Met onze nieuwe campagne zetten we vol in om aan de effectieve noden van de handelaars te voldoen en hen te ondersteunen in hun zoektocht naar nieuw, geschikt personeel.”

De campagne ‘Gezocht: horeca helden Oostende’ werd opgezet in nauwe samenwerking met Horeca Vlaanderen - afdeling Middenkust en zal zeven weken lopen op sociale media en tevens zichtbaar zijn via straataffiches, dit tot zeker begin juli 2021. Bovendien zullen nog acties volgen. Zo zal er in een later stadium een kwalitatieve bartenderopleiding lopen welke kadert in “ateliers” georganiseerd door het Economisch Huis Oostende, met als uiteindelijk resultaat jongeren duurzaam aan de slag te krijgen.

Het doel van bovengenoemde actie is niet alleen om mensen aan te sporen om te solliciteren voor een job in de horeca, maar het wordt ook de bedoeling om de passie en liefde voor het vak en de mooie aspecten van ‘werken in de horeca’ extra in de verf te zetten.

Oostende2Work (de cel tewerkstelling van het Economisch Huis Oostende) zal actief instaan voor de zoektocht naar geschikt personeel, dit in samenwerking met de VDAB. Bovendien kunnen de horeca uitbaters die nog geen vacatures hebben opgemaakt, beroep doen op Oostende2Work om hen daarin te begeleiden en zal de mogelijkheid bestaan om cv’s van mogelijke profielen op voorhand te screenen.

Burgemeester Bart Tommelein: "We willen onze Horeca-Ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen op alle vlakken. Toerisme Oostende vzw lanceert een handige online tool waar alle beschikbare terrassen in de stad netjes opgelijst en voorzien van extra praktische info."

Ontdek alles over deze campagne op www.economischhuis.be/nl/horeca-helden-oostende

Economisch Huis Oostende zet zich in voor lokale horeca
Economisch Huis Oostende zet zich in voor lokale horeca