Heropstart Horeca

05/06/2020 - 12:17

Begin deze week openden vele horecazaken in Oostende opnieuw de deuren. Na een sluitingsperiode van bijna 3 maanden zijn zowel de uitbaters als de Oostendenaars en toeristen blij dat er opnieuw een bezoekje kan worden gebracht aan de vele hotels, restaurants en cafés in onze Koningin der Badsteden.

Krachten bundelen ten voordele van Oostendse horeca

Om de heropening van de horeca te ondersteunen, slaan schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn en schepen Maxim Donck, bevoegd voor uitgaansbeleid, de handen in elkaar.

#IkGauitinOostende


Het Oostends uitgaansleven zal gepromoot worden onder de noemer #IkGauitinOostende.

Een task force wordt opgericht met volgende doelstellingen :
• Concrete noden definiëren om het uitgaansaanbod af te stemmen op de actuele en hedendaagse vraag van de uitgaande jeugd, en dit in een positieve en veilige atmosfeer. Hiervoor zal beroep gedaan worden op een externe partner voor het uitvoeren van een studie.
• Concrete acties definiëren en uitvoeren om potentiële investeerders aan te trekken.
• Een promotioneel actieplan en een ondersteunende campagne uitwerken en superviseren, aangevuld met concrete acties inzake evenementen.
• Acties ‘met een hoek af’ en een hoog spraakmakend gehalte stimuleren en ondersteunen. Het zal gaan om campagnes met een vleugje humor, maar altijd pakkend en vernieuwend, met het doel de positieve atmosfeer in het uitgaansleven en de horeca te promoten.


Schepen Maxim Donck, bevoegd voor uitgaansbeleid, is enthousiast: “Het is belangrijk dat we er alles aan doen om het uitgaansleven in Oostende opnieuw zuurstof te geven en onze prachtige uitgaansbuurt en de vele toffe zaken daar te promoten. We willen Oostende in de kijker zetten als stad waar mensen opnieuw veilig kunnen genieten van het uitgaansleven en waar steeds veel te beleven valt.”


Ook schepen voor Ondernemen, Charlotte Verkeyn, is opgetogen: “Het promoten van #IkGauitinOostende is een positieve manier om de horeca in de uitgaansbuurt in de kijker te zetten. We zien ook hier dat verschillende diensten de handen in elkaar slaan om de sector te promoten en een gezamenlijk beleid te voeren. Daar werk ik graag aan mee en kan ik enkel toejuichen.”


Heropstarten: gids met tips van de overheid

Bron: websites FOD Economie, Heropstart Horeca

Om jullie bij de heropening van jullie zaak te begeleiden, vinden jullie hieronder links met tips om jullie activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten.

Deze gids bevat de minimale en noodzakelijke preventiemaatregelen voor veilige contacten tussen restaurant- en café-uitbaters, hun personeel en hun klanten.

Download hier de Gids Veilige Heropstart Horeca

Ook op de infopagina 'Heropstart Horeca' zijn er algemene richtlijnen te vinden en protocolfiches per sector die heel handig kunnen zijn bij de heropstart van uw horecazaak


Heropstarten van uw zaak: dat doet u samen met Economisch Huis Oostende

Het Economisch Huis Oostende heeft verschillende affiches beschikbaar voor u die u kunnen helpen om de correcte preventiemaatregelen op te volgen.

Download hier alle affiches: