Het beste uit zee en van op het land

Het beste uit zee en van op het land

31/07/2019 - 10:20

De Italiaanse chef Vito Centomani opent in de Christinastraat een nieuw restaurant Resto Vito. Vanaf half augustus wil Vito je laten kennis maken met de keuken van Puglia. ‘Die is vooral gekend voor zijn verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten’.

Vito Centomani, afkomstig van Monopoli, heeft 25 jaar ervaring als chef. Zijn creatieve keuken maakt van elk gerecht een unieke beleving. De presentatie van zijn gerechten is al vele jaren zijn visitekaartje. ‘Mijn recepten vinden hun oorsprong in de cucina povera, de eenvoudig keuken van de armen. Het betekent gebruik maken van wat de zee en de aarde te bieden hebben en koken met verse, lokale en seizoensgebonden ingrediënten’, legt hij uit.

In zijn nieuwe restaurant Resto Vito wil de gelijknamige chef je graag laten kennis maken met de lokale, Apuliaanse keuken. Apulië (Puglia) is gelegen in Zuidoost-Italië . ‘De keuken van Puglia is gebaseerd op de producten die er van nature voorkomen en verbouwd kunnen worden. Dat zijn vooral granen, olijven (olijfolie), druiven (wijn), zeevruchten, fruit en heel veel soorten groenten’, vervolgt hij. Vito haalt heel wat van zijn ingrediënten rechtstreeks uit Puglia.

Terwijl Vito verantwoordelijk is voor alles wat er op tafel komt, zorgde zijn partner Katrien Baele voor het concept achter het nieuwe restaurant. ‘De inrichting is minimalistisch, we hebben gekozen voor zwart en wit. Alles wat passie is, zorgt voor kleur: het eten op je bord, de wijnen, de kunst in de zaak en onze handgemaakte waterglaasjes’, vult ze aan.

Schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn noemt het nieuwe restaurant van Vito Centomani een mooie aanvulling op het reeds bestaande restaurantaanbod. ‘Authenticiteit en originaliteit worden gesmaakt door zowel Oostendenaars als bezoekers. RestoVito is zeker een meerwaarde voor Oostende én voor de Christinastraat’, vindt ze.

Ook burgemeester Bart Tommelein is verheugd dat Vito Centomani voor Oostende koos om er zijn restaurant te vestigen. ‘Onze stad leeft! De Christinastraat is gegeerd bij lokale ondernemers en heeft intussen een mooi en aantrekkelijk aanbod van originele winkels en horecazaken. RestoVito hoort perfect in dat rijtje thuis’, vindt de burgemeester.