Lokaal Boetiek zoekt lokale makers

27/06/2019 - 11:33

Van 15 tot en met 18 augustus vindt in Oostende Lokaal Boetiek plaats, een event in samenwerking met Stad Oostende en Economisch Huis Oostende. Op Lokaal Boetiek kopen consumenten rechtstreeks van Belgische makers. Voor de beurs is de organisatie nog op zoek naar makers uit de regio Oostende.

Lokaal Boetiek is een initiatief van Lokaal. De organisatie is vooral bekend van Lokaalmarkt, een boerenmarkt met bar en kinderatelier die vandaag wekelijks op vijf locaties in Vlaanderen plaatsvindt.

Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van de zussen Yanne, Mira en Lize Feryn.

Lokaal Boetiek vond voor de eerste keer plaats in het najaar van 2018. De drie beurzen (Deerlijk, Aalst, Roeselare) trokken samen meer dan 5000 bezoekers. Zowel van de bezoekers als van makers kregen de organisatoren veel positieve reacties. In het najaar volgt daarom een nieuwe editie van de beurs in Deerlijk, Aalst, Roeselare, Ieper en Deinze.

Intussen organiseert Lokaal Boetiek in samenwerking met Stad Oostende en Economisch Huis Oostende een zomereditie in de Stad aan Zee. Die vindt plaats van 15 tot en met 18 augustus op een mooie locatie in het centrum van Oostende, telkens van 15 tot 20 uur (op zondag van 11 tot 18 uur).

Voor zijn zomereditie is Lokaal Boetiek nog op zoek naar makers. ‘Hierbij mikken we op makers die non-food producten maken en professioneel met hun ambacht bezig zijn. Van juwelenmakers tot textielontwerpers en houtbewerkers’, verduidelijkt schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn.

Makers uit Oostende krijgen een korting op hun standplaats.

Geïnteresseerd om als maker mee te doen op de zomereditie van Lokaal Boetiek in Oostende? Stuur een mailtje voor meer info naar sjarel@lokaalmarkt.be. Je kandidaat stellen kan tot en met 12 juli.