Oostende blijft lokaal kopen promoten met de #ikkoopinoostende-cheque

Oostende blijft lokaal kopen promoten met de #ikkoopinoostende-cheque

01/07/2020 - 13:39

Heb je geen geschenkideetjes meer? Wil je een cadeaubon geven maar weet je niet goed bij welke winkel je moet aankloppen? Dan is er nu een ideale oplossing! Het Economisch Huis Oostende en Toerisme Oostende vzw lanceren de #ikkoopinoostende-cheque: één overkoepelende cadeaubon die je nu al in 50 Oostendse kwaliteitszaken kan gebruiken!

In de beginperiode van de coronamaatregelen lanceerde het Economisch Huis de #ikkoopinoostende-campagne om de lokale handelaars extra te promoten. Deze hashtag werd reeds succesvol ingezet in de Moeder- en Vaderdagcampagne en enkele winacties op sociale media. Ondertussen werd de #ikkoopinoostende een waar begrip, dat in de toekomst nog veel gepromoot zal worden. De #ikkoopinoostende-cheque is hier een eerstvolgende voorbeeld van.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je zal de cheques kunnen aankopen bij Toerisme Oostende of online bestellen via visitoostende.be. De cheques worden verkocht in schijven van €25. Je kiest zelf hoeveel cheques je aankoopt en deze worden dan volgens het succesrecept van de Rest”O”Cheque en HotelCheque verpakt in een mooi geschenkdoosje.

“De #ikkoopinoostende-cheque zal het lokaal kopen ook na de ‘lockdown’ blijven stimuleren”, vertelt schepen voor Ondernemen, Charlotte Verkeyn. “Met deze nieuwe cheque wordt een mooie mix van Oostendse kwaliteitszaken extra in de kijker gezet. En we zijn zeker dat het aanbod zal blijven groeien.”

Ook burgemeester Bart Tommelein is enthousiast: “De Oostende cheques zijn makkelijk, snel en origineel. Naast de Rest”O”Cheque en de HotelCheque kunnen we onze familie, vrienden en kennissen nu ook een dagje winkelen in de Stad aan Zee cadeau doen! Een mooi initiatief dat onze lokale handelaars nog wat extra in de verf zet.”

Overzicht deelnemende handelszaken

Na één week verleenden reeds 50 handelaars hun medewerking. Het overzicht met de deelnemende Oostendse handelszaken vind je hier.

Oostende blijft lokaal kopen promoten met de #ikkoopinoostende-cheque