Vacature: Coördinator Retail en Algemene Diensten

31/10/2019 - 13:40

Oostende beschikt sinds 1 februari 2008 over een Economisch Huis. Het Economisch Huis fungeert als aanspreekpunt voor elk bedrijf. Daarnaast zet het Economisch Huis Oostende creatieve projecten op met openbare besturen, werkgevers- en werknemersorganisaties om het economische leven in de onmiddellijke omgeving van Oostende te bevorderen.
Om onze activiteiten verder uit te breiden en te versterken is het Economisch Huis Oostende op zoek naar een:

Coördinator Retail en Algemene Diensten


Taakomschrijving
Je werkt mee aan de planning van economische en maatschappelijke ontwikkelingen voor retail in de Stad Oostende. Je voert marktstudies en haalbaarheidsstudies uit ten behoeve van nieuwe commerciële ontwikkelingen. Je adviseert inzake detailhandelsbeleid en coördineert de uitvoering ervan. Je neemt centrummanagementactiviteiten op: draagvlakcreatie, organisatie van events en opmaak van publiciteitsplannen. Je pakt actief de leegstaand aan. Daarnaast coördineer je de algemene diensten van het Economisch Huis Oostende.


Profiel

Je genoot een bij voorkeur academische opleiding in een economisch domein. Je beschikt over een stevige dosis enthousiasme om partijen in beweging te krijgen en projecten te doen landen. Je beschikt over de nodige relationele skills en je zet je organisatorisch talent in om handel gerelateerde evenementen in goede banen te leiden. Je staat ervoor open om buiten je comfortzone te werken. Je bent zelfstandig en flexibel. Met teamspirit overleg je en deel je kennis en ervaring met de collega’s.

 • Communiceren en informeren
  • Je voert communicatie tussen het stadsbestuur en de retail. Je informeert ondernemers en stadsdiensten zo goed mogelijk over wat er leeft in Oostende zoals evenementen, procedures, nieuwe horeca- en handelsinitiatieven, belangrijke veranderingen in de stad, nieuwe zaken die zich vestigen, zaken die vertrekken, het moeilijk hebben, trends in de retail in de gaten houden …
  • Je onderhoudt intensief contact met en bouwt relaties uit met lokale ondernemers, en fungeert als aanspreekpunt voor alle partijen binnen het centrum
 • Samenwerking en verbinden
  • Je werkt samen met verschillende partners en stakeholders, zoals stadsdiensten, retailorganisaties, vastgoedeigenaars, … en fungeert als echte bruggenbouwer tussen zowel handel en horeca onderling, als tussen de stadsdiensten en externen. Je werkt aan de structurele ontwikkeling van de retail door onder meer het aanpakken van de leegstand. Je creëert een kader voor de retail waar geöpteerd voor lange termijn ontwikkeling in plaats van ad hoc interventies.
 • Commercieel/ Netwerken
  • Je bent commercieel ingesteld en stimuleert pro-actief aan de vestiging van nieuwe handelszaken om een stedelijke dynamiek te creëren en leegstand aan te pakken.
  • Je legt snel contacten en door jouw commerciële flair trek je nieuwe investeerders/winkelaanbod aan.
 • Plannen en organiseren
  • Je organiseert zowel vertrouwde als vernieuwende (shopping)evenementen. Oostende is een belangrijke shoppingstad en dit moeten de evenementen ook uitstralen zodat ze passen bij het DNA van Oostende.
 • Conflicthantering
  • Je kan omgaan met conflicten en belangentegenstellingen.
 • Inlevingsvermogen
  • Je kan je verplaatsen in de denkwijze van de winkelier en de horeca-uitbater en spreekt de taal van de ondernemer.


Vereiste studies
Master


Talenkennis


Engels (goed)
Nederlands (zeer goed)
Frans (goed)


Aanbod
Een boeiende voltijdse job, met ruimte voor creativiteit, zelfstandig werken en verantwoordelijkheid.
Een marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen.


Plaats tewerkstelling
Economisch Huis Oostende
Graaf de Smet de Naeyerlaan 4
8400 Oostende


Solliciteren
Solliciteren kan per email tav Jan Polley jan.polley@economischhuis.be met als onderwerp READCOORD tot en met 21 november 2019.

Graag cv in pdf met als bestandsnaam: NAAM_VOORNAAM_READCOORDINATOR én een beknopte motivatie (van maximum 1000 tekens)
Vragen over de sollicitatie(procedure) kunnen per mail naar bovenstaand emailadres.