Modest: Shop & Taste, Zero Waste!

Verpakkingsvrije winkel Modest opent in Oostende

24/04/2019 - 09:29

Modest, de eerste verpakkingsvrije winkel in Oostende, opent op 9 mei de deuren in de Torhoutsesteenweg 30. ‘De drie pijlers van de zaak zijn: zero waste, lokaal én biologisch’, legt zaakvoerder Donal Riordan uit. ‘Met Modest, De Nieuwe Kruidenier, gaat een langverwachte droom in vervulling.’

De Nieuwe Kruidenier, zo omschrijft Donal Riordan zijn winkel Modest. ‘We zullen een ruim assortiment aanbieden van voeding, onderhouds- en badkamerproducten die met zorg worden geselecteerd volgens onze basisprincipes’, verduidelijkt hij.

Het concept van een verpakkingsvrije winkel is eenvoudig. ‘Als klant breng je zelf een doos, pot, bokaal of zakje mee om de producten in te verpakken en mee naar huis te nemen. Hierbij betaal je dan uiteraard enkel het gewicht van je hebt gekocht. Indien je zelf geen verpakking bij hebt, dan kan je ervoor kiezen om in de winkel een duurzame verpakking aan te kopen. Zo hebben we papieren, linnen of katoenen zakjes of glazen potjes. Op deze manier dragen we ons steentje bij tot het verkleinen van de afvalberg’, stelt Donal Riordan.

In Modest zul je niet alleen deze producten kunnen kopen. Er komt ook een gezellige zithoek waar je een heerlijke koffie of thee kan drinken en enkele lekkernijen kan proeven. ‘Zo willen we onze klanten extra verwennen. Het biedt mogelijkheden om een praatje te maken met de klanten en een extra woordje uitleg te geven over ons concept. We willen iedereen het gevoel geven dat ze welkom zijn bij Modest’, zegt Donal Riordan.

De winkel opent op 9 mei de deuren in de Torhoutsesteenweg. ‘Door actief in te zetten op het aantrekken van vernieuwende en originele winkels willen we Oostende nog duidelijker op de kaart zetten als dé Shoppingstad aan Zee. Dit is één van de vier kerntaken van het Economisch Huis, dat dit dossier dan ook tenvolle ondersteunde. Dat een verpakkingsvrije winkel als Modest uiteindelijk voor Oostende kiest is hiervan een mooi voorbeeld. Ook de keuze voor een locatie in de Torhoutsesteenweg zorgt voor een extra dimensie voor wat betreft het shoppingapparaat in dit stadsdeel. We kunnen de komst van zulke winkels in onze Stad alleen maar toejuichen en zullen hier tenvolle verder op inzetten’, stelt Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn.

Burgemeester Bart Tommelein haalt aan dat er de voorbije maanden al heel wat nieuwe zaken de deuren openden in de Stad aan Zee. ‘Het bewijst dat Oostende kansen biedt aan ondernemers. De opstart van een verpakkingsvrije winkel toont ook aan dat het bewustzijn rond het klimaat groeit. Dankzij dit innovatief concept zullen we heel wat plastic wegwerpverpakkingen vermijden’, weet de burgemeester.

Verpakkingsvrije winkel Modest opent in Oostende