Winnaars Oostende Awards

Winnaars Oostende Awards zijn bekend!

14/03/2019 - 13:18

Het comité Oostende Awards organiseerde op maandag 11 maart voor de tweede keer de Oostende Awards. Deze avond, die de verschillende economische actoren samenbrengt, was een groot succes. Met 600 aanwezigen waren de Oostende Awards helemaal uitverkocht.

Er werden op maandag 11 maart negen awards uitgereikt.

Lily Oostende mocht de Award voor de categorie Beleving 2018 in handen nemen. Dit waren de andere laureaten: Hangtime, Design Oostende, Lolotte en Fleur de Lies.

In de categorie meest innovatieve horecazaak 2018 is de winnaar Cappuccino. De andere laureaten waren VINES Wine Bar, Aperitivo Bar by Ensorito, Markies en Passe-Vite.

De Award voor Starter 2018 gaat naar Aperitivo Bar by Ensorito. De laureaten waren Upstairs Hotel, TifoGroup, Storm, Vines Wine Bar en Caffungi.

Voor de Award Renovatie 2018 is de winnaar Upstairs Hotel. De Laureaten waren Shop Lily, Gelukkige Haard (voormalig schoolgebouw) in de Wittenonnenstraat, Jeune Premier (eengezinswoning met kantoor) in de Vogelzangdreef en Providence by Getaway, hotel in de Van Iseghemlaan.

De Award Nieuwbouw van het jaar gaat naar Versluys Oosteroever, Baelskaai 12. Waren ook genomineerd: Storm (Baelskaai 21), Garage Mercedes Vereenooghe (Marconistraat 1), Ontmoetingscentrum De Ballon (Mansveldstraat 9) en Kinderdagverblijf Wiegelied (Mariakerkelaan 272).

Persoonlijkheid en Bedrijf van het Jaar

Tijdens de awardshow zelf kon er nog gestemd worden voor de awards Persoonlijkheid van het Jaar en Bedrijf van het Jaar.

De laureaten voor de Award Persoonlijkheid van het Jaar zijn: Hubert Rubbens, Het Blauw Kruis van de Kust en Dario Gjergja. De Award ging naar Dario Gjergja!

DARIO GJERGJA

Geen enkele coach is langer in Oostende dan Dario Gjergja. Hij behaalde zeven landstitels en zes bekers op een rij. Hoe dat komt? Een goeie opleiding als coach, veel ervaring opdoen als assistant en heel hard werken. Op die manier haalt hij het beste uit zijn spelers en uit de ploeg.

De laureaten voor de Award voor Bedrijf van het Jaar zijn: Atelier Vierkant, Orac, Daikin Europe, Fermette/Depuydt, Internationale Luchthaven Oostende-Brugge. Het publiek in de zaal koos de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge als winnaar van de Award Bedrijf van het Jaar!

INTERNATIONALE LUCHTHAVEN OOSTENDE-BRUGGE

Met ongeveer 420.000 passagiers noteert de luchthaven vorig jaar een stijging van 15 procent tegenover 2017. Ook qua cargo was er een vooruitgang.

De winnaar van de Gouden Zandkorrel is Les Films du Bord de Mer.

Dit is de jaarlijkse prijs die HoReCa Middenkust uitreikt aan verdienstelijke personen of organisaties die initiatieven steunen die het verblijfstoerisme aan de kust promoten en stimuleren. De jury is gevormd uit vertegenwoordigers uit de hotel-, restaurant- en cafésector.

Voor het eerst werd ook de Stadsfiguur Oostende uitgereikt tijdens de Oostende Awards. Kunstschilder Redgie Van Troost kreeg de trofee.

De tweede editie van de Oostende Awards vond plaats in het Kursaal Oostende. De avond startte met een uitgebreide receptie. Daarna werden er awards uitgereikt. De presentatie was in handen van Aagje Vanthomme. Tijdens de awardshow zorgde traiteur ’t Koncept voor een culinair sitting & walking dinner. Live band BTZ zorgde tussendoor voor de muziek. Om 23 uur werden de Awards Persoonlijkheid en Bedrijf van het Jaar uitgereikt. Na dessertbuffetten barstte de party los tot in de vroege uurtjes met dj Bjorn Verhoeven.

Het comité Oostende Awards bestaat uit: Veronique Misseghers, Xavier Vercaemst, Jean-Lou Peene, Johan Verhelst, Valerie Descamps, Bart Boelens, Thomas Dupon, Jasna Ameye, Koen Lenoir, Dieter Coussée, Serge Gobin, Stefaan Ameel, Vincent Drouard en Ilse Snick.

De Oostende Awards is een organisatie van de vzw Oostende Awards, productie en concept Mood Creators en Serge Gobin. Kunstenaar Jan Schouteet creëerde de awards.