ZAZcuisine brengt klassieke Italiaanse keuken

ZAZcuisine brengt klassieke Italiaanse keuken

31/07/2019 - 10:15

In de Van Iseghemlaan vind je sinds kort een gloednieuw restaurant: ZAZcuisine. De uitbater Michele is ook de uitbater van gevestigde waarde ‘De Mangerie’ op de Visserskaai. Met ZAZcuisine willen ze de klassieke Italiaanse keuken naar het centrum van Oostende brengen. Een betaalbare menuformule in een modern kader.

Michele woonde tot zijn dertigste in Italië en kwam twintig jaar geleden via zijn echtgenoot in de Oostendse horeca terecht. Het leegstaande hoekpand trok al enkele jaren hun aandacht en uiteindelijk waagden ze de sprong om een tweede zaak te openen in de Stad aan Zee. Ze kozen voor de naam ZAZcuisine omdat die past bij de moderne uitstraling van de zaak.

“Wij werken in ZAZcuisine met verse ingrediënten en zorgen voor een Italiaanse vibe.”, zegt Michele. “Dat wil niet zeggen dat je bij ons geen garnalen zal vinden op het menu. In de baai van Venetië zwemmen ook grijze garnalen, maar de Oostendse garnaal is véél lekkerder. We kiezen dus resoluut voor kwaliteit.”

In ZAZcuisine staat het product centraal. Ze werken hun gerechten uit met als uitgangspunt kwaliteit en duidelijk creatieve mediterrane inslag. ZAZcuisine is een eigentijds restaurant waar je ’s middags binnen springt om gezellig te lunchen, maar waar je ook een hele avond lang kunt tafelen. Dit traditionele restaurant werkt met een menuformule, maar wil het betaalbaar houden. Een lunchmenu kost 22 euro en een voor een diner tel je 39 euro neer.

“We zijn blij om alweer een nieuwe zaak te verwelkomen in Oostende.”, zegt burgemeester Bart Tommelein. “Michele kent de kneepjes van het vak en zal vast en zeker een culinaire meerwaarde bieden in de stad.”

Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn: "Het is belangrijk dat gevestigde waarden in de Oostendse horeca verder investeren in onze stad. Zij zetten hiermee niet enkel het vertrouwen in het potentieel van Oostende in de verf, maar helpen ook het imago van “stad waar altijd iets te ontdekken valt” waarmaken."