Oostende2Work

Oostende2Work

De socio-economische situatie in de regio wordt zeer nauwlettend opgevolgd door een team van deskundigen.

De tewerkstellingsafdeling van het Economisch Huis Oostende doet de continue opvolging van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Deze grondige analyses resulteren in concrete sociaal economische acties. Enerzijds staat het team in voor de begeleiding naar de arbeidsmarkt van werkzoekenden, dit in nauwe samenwerking met de sociale partners. Voor kansengroepen worden zeer specifieke en ambitieuze tewerkstellingsprojecten uitgewerkt.

Anderzijds kunnen ondernemers/werkgevers uiteraard ook rekenen op het team om bedrijfsspecifieke acties op poten te zetten.

Heb je hieromtrent vragen of wens je een extra woordje uitleg, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Flexi-jobs

Klaar voor je volgende carrière? Ontdek alle mogelijkheden van een flexi-job!

Lees meer

Jobevents 2023

In 2023 organiseert het Economisch Huis Oostende samen met verschillende partners en bedrijven opnieuw heel wat jobevents of jobbeurzen. Zo proberen we een match te maken tussen werkgever en (potentiële) werknemer.

Lees meer

Tewerkstellingsmaatregelen

Aanwerven - pak het slim aan! De overheid voorziet een aantal interessante tewerkstellingsmaatregelen. Via deze weg kan je als ondernemer besparen op loonkosten. We zetten de belangrijkste premies op een rijtje en leggen uit wie ervoor in aanmerking komt.

Lees meer

Vragen over werk? Kom naar het ontmoetingscentrum in jouw buurt!

Ben je op zoek naar een job? Heb je vragen over werk? Of heb je hulp nodig met je cv? Kom naar het ontmoetingscentrum in jouw buurt en we helpen je graag verder in een ongedwongen sfeer!

Lees meer

Praktijkgids 'Professioneel netwerken voor mensen met een migratieachtergrond'

In het kader van het Europees tewerkstellingsproject ‘Netwerken voor migranten’ ontwikkelde het team Oostende2work een praktijkgids ‘Professioneel netwerken voor mensen met een migratieachtergrond’. Het is een praktijkgids om organisaties te inspireren en aan te zetten tot actie om het netwerk van werkzoekenden te versterken. Het uiteindelijke doel is om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te krijgen.

Lees meer

Bartenderopleiding

Tijdens deze professionele, praktijkgerichte opleiding in Oostende ontpop jij je in 2 maanden tijd tot een professionele barman of -vrouw. Deze opleiding is speciaal voor werkzoekenden met passie voor de horeca. Deelname is gratis.

Lees meer

Tewerkstellingsprojecten

Oostende2Work komt tot stand met de financiële steun van volgende partners:

Lees meer

Horeca Helden Oostende

Het Economisch Huis Oostende lanceert een nieuwe campagne om het personeelstekort in de horeca aan te pakken 'Gezocht: Horeca Helden Oostende'!

Lees meer

Wil je snel werk vinden? Denk ook aan technische opleidingen!

Het team Oostende2work zet graag enkele Oostendse bedrijven in de verf die technisch geschoold personeel zoeken.

Lees meer

Loopbaanbegeleiding

Het Economisch Huis Oostende wil met deze oproep de inwoners van Oostende stimuleren om beroep te doen op loopbaanbegeleiding door financieel tussen te komen.

Lees meer

Ben je op zoek naar geschikt personeel?

Het team Oostende2work binnen het Economisch Huis Oostende biedt het extra duwtje in de rug om kosteloos geschikt personeel te vinden voor u als Oostendse ondernemer.

Lees meer

Socio-economische monitoring

Lees meer

Arbeidspact

Lees meer

Interreg 2 Seas Mers Zeeën Project: Speed-You-Up

Lees meer

Interreg 2 Seas Mers Zeeën Project: Upcycle Your Waste

Lees meer

BC 9022 Kwaliteitslabel (WSE)

Het Economisch Huis Oostende heeft succesvol het BC 9022 certificaat behaald!

Lees meer

In 4 stappen op weg naar jouw eerste job!

Ben je laatstejaarsstudent en wil je vanaf deze zomer aan het werk maar weet je niet goed wat eerst gedaan? Het Economisch Huis en zijn partners helpen je graag verder!

Lees meer

Contactgegevens:

Oostende2Work
Hendrik Serruyslaan 48
8400 Oostende

info@economischhuis.be

Vragen over Oostende@Work?

Neem contact op met Jan!