Shopping

Oostende, dé shoppingstad aan zee

Shopping

Het Oostendse winkelcentrum heeft enkele belangrijke troeven. De straten zijn verkeersvrij en ook op zondag zijn de meeste zaken open. De combinatie van zee en winkels is onweerstaanbaar. Heel terecht werd de Kapellestraat uitgekozen tot de beste winkelstraat van Vlaanderen. Daar zijn alvast de 100.000 bezoekers die er wekelijks passeren het zeker mee eens. Sinds mei 2014 werd in Oostende de vzw Centrummanagement Oostende opgericht. Bekijk hier het filmpje.

Uitgebreid en divers aanbod

De winkelstraten in de Stad aan Zee ondergingen de afgelopen tien jaar een ware metamorfose. Zo is het winkelcentrum Feest en Kultuurpaleis een echte trekpleister. Naast de grote ketens telt het shoppingaanbod in Oostende ook nog een brede waaier aan exclusieve boetieks, speciaalzaken, kleinhandelaars en 450 gezellige cafeetjes en eetzaken.

Gemakkelijk bereikbaar

Shoppers parkeren gratis in Oostende! De gratis randparking, die het Oostendse stadsbestuur deze zomer opende op de vroegere terreinen van Trans Europa Ferries, blijft langer open. Door de voetgangersdoorgang aan perron 1 ben je meteen in het stadscentrum, wat deze gratis parking extra aantrekkelijk maakt voor shoppers. De wegbeschrijving is hier terug te vinden.

Shoppen met zicht op zee

De Kapellestraat loopt straat als het ware recht in zee. Wie de straat uitloopt, komt op de zeedijk terecht om een terrasje te doen of om wat te wandelen. De mensen kunnen hier dus shoppen én uitwaaien aan zee.

Open op zondag

Funshopping is niet meer weg te denken uit de hedendaagse tijdsbesteding. In Oostende zijn de meeste winkels open op zondag. Dit maakt de Stad aan Zee de ideale bestemming voor dagje naar zee in combinatie met winkelen en wandelen.