Susbidie co-retailing

Economisch Huis Oostende pakt uit met een nieuw subsidiereglement dat samenwerkingen tussen lokale ondernemingen promoot. Enkel innoverende, creatieve projecten zullen in aanmerking komen voor een maximaal subsidiebedrag van 1.000,00 euro per project.

Bestaande subsidiereglementen

Momenteel bestaan er bij het Economisch Huis Oostende twee subsidiereglementen om startende of uitbreidende ondernemingen in Oostende te ondersteunen: een economische renovatietoelage ten behoeve van zowel ondernemingen als eigenaars van handelspanden die een renovatieproject uitvoeren en een huursubsidiereglement ter ondersteuning van startende ondernemingen in innovatieve domeinen, waarbij de leegstandsproblematiek wordt aangepakt.

Nu werd ook een derde subsidiereglement omtrent co-retailing goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het Economisch Huis Oostende.

Co-retailing

Het nieuwe subsidiereglement wil concepten van co-retailing, waarbij producten afkomstig van verschillende ondernemingen aangeboden, verdeeld of gecreëerd worden in één gemeenschappelijke (vestigings)eenheid, ondersteunen.

Voorwaarden

Zoals bij de twee andere subsidiereglementen, komen ook hier enkel concepten in aanmerking die vernieuwend, innovatief of nieuw zijn in Oostende.
Dat kan bijvoorbeeld gaan over de opstart van een gemeenschappelijk depot van verschillende ondernemers van waaruit men levert of laat beleveren, of over het samen in één handelspand aanbieden van producten van verschillende ondernemers, tot het ter beschikking stellen van een gedeelte van een handelsruimte voor een jonge ondernemer die daar ter plaatse zijn producten kan testen, enzovoort.

De co-retailingsubsidie voorziet in een toelage van maximaal 1.000,00 euro per project en dit voor maximum vijf projecten per jaar.

Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn: “Het Economisch Huis Oostende was eerder al gestart met een terugkerend item T.E.A.M.@Work op hun sociale mediakanalen waarbij dergelijke concepten werden gepromoot. Dit subsidiereglement wil ook financieel dergelijke samenwerkingsprojecten stimuleren. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking tussen ondernemers versterkend werkt en dat ondernemers zich hierdoor van hun meest creatieve kant kunnen laten zien.”

Regelgeving

Zie reglement steunmaatregel co-retailing.

BijlageGrootte
PDF-pictogram reglement_co-retailing_.pdf170.36 KB

Vragen over deze steunmaatregel?

Neem contact op!