Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily

‘Een 2-in-1 pop-up store: van beauty experience tot sfeervolle home decoratie’

Over deze Oostendse ondernemers

LILY en Home by Lily zijn ondertussen al vaste waarden geworden in Oostende. Naast een goed uitgedachte kledingcollectie voor vrouwen van alle generaties, biedt de winkel ook geschenken, accessoires, home decoratie en zelfs sofa’s aan. “LILY is een multibrand shop en ik breng door deze aanpak graag het gevoel van grootsteden naar de gezellige Hertstraat”, aldus Ellen Distave. “Bij ons vind je telkens kleine of zelfs grote merken die je nog niet kende en we willen die graag blijven uitzoeken voor onze klanten om hen te verrassen.”

Ook Lindsay van der Veken, een Oostendse onderneemster in hart en nieren, is al 10 jaar trotse zaakvoerster van Pure Beauty: een schoonheidsinstituut met een breed waaier aan behandelingen en producten met als doel de klant tot in de puntjes te verwennen. Naast de bekende schoonheidsverzorgingen kan je er ook terecht voor anti-aging behandelingen, bodycontouring, permanente make-up, … "Bij Pure Beauty hebben we het al altijd belangrijk gevonden om een persoonlijke touch te geven aan de zaak. Daarom zijn we na 10 jaar ook een Beauty Experience Store geworden: de beleving van en voor de klant staat centraal. Iemand met een goed gevoel naar huis laten gaan, daar doen we het voor", lacht Lindsay.

Samen met haar partner Cédric Decaestecker, richtten ze in de zomer van 2020 een nieuw project op: BLCK/CDR, een webshop met schoonheidsverzorging gericht op mannen. Omdat ze vaak te horen kregen dat ook mannen zich meer en meer bewust worden van een goede huidverzorging wilden ze hiermee aan de slag. Zo ontstond deze unieke webshop vol leuke producten en geschenkideeën voor mannen.

En wat als je deze twee beauty concepten samenbrengt? Dan ontstaat THE SKIN COMPANY. Met THE SKIN COMPANY willen Lindsay en Cédric een samenhorend verhaal brengen voor zowel mannen als vrouwen. “Goed zorgen voor jezelf is dit jaar belangrijker geworden dan ooit tevoren en onze producten passen heel mooi in dat verhaal”, aldus Lindsay en Cédric.

Over de samenwerking

Maar ze gaan nog een stapje verder… Naast THE SKIN COMPANY webshop (waar je zowel alle producten van Pure Beauty vindt voor de vrouwen als alle producten van BLCK/CDR voor de mannen) openen ze ook een pop-up store tijdens de herfstvakantie. Omdat 2020 ondernemers stimuleert om creatief aan de slag te gaan, besloten Ellen van LILY en Lindsay en Cédric van THE SKIN COMPANY om samen te werken en een originele 2-in-1 pop-up store in het leven te roepen. Deze pop-up opent gedurende 10 dagen haar deuren in de gloednieuwe event-locatie FELIX in de Madridstraat.

Op de gelijkvloers is THE SKIN COMPANY pop-up store te vinden. Deze unieke shopping- en beauty belevenis biedt een ruim aanbod aan high-end beautymerken voor hem en haar, persoonlijk advies en leuke extra’s. “Niet alleen zijn alle merken van onze shops hier te koop maar we hebben ook tal van leuke activiteiten gepland zoals een late night shopping, demo’s, infosessies met inspirerende ondernemers, … Het is een concept dat nu nog niet bestaat in Oostende!”, legt Lindsay uit.

Naast dit beauty concept, is er op de eerste verdieping ook een tweede pop-up: een showroom van Fest Amsterdam by Home by Lily. Ellen verkoopt al enkele jaren sofa’s van dit merk met haar home-collectie en vond dit de ideale gelegenheid om het uit te breiden. “In mijn winkel heb ik de ruimte om één showroom-model te tonen en het kriebelt al even om te laten zien dat we nog meer in petto hebben. Deze pop-up laat toe om verschillende modellen te tonen, alle stoffen goed toe te lichten, voorstellen op maat van de klanten uit te werken en zo volop onze meubel collectie in de kijker te zetten.”

“En waarom twee pop-ups in één? Omdat wij geloven dat samen ondernemen, sterk ondernemen is”, aldus Cédric. “Het biedt ook de kans om onze klanten te verrassen met nieuwigheden en dit in een andere setting. Zo tonen we wat we nog meer in onze mars hebben dan wat ze misschien gewoon zijn van ons.

“We werken daarom ook nog samen met andere Oostendse ondernemers zoals Fleur de Lies en Petit Circle. Fleur de Lies zorgt voor de decoratie en aankleding van het gelijkvloers aan de hand van droogbloemen en de oorbellen van Petit Circle zijn ook te koop op een standje in de pop-up”, vult Ellen aan.

Wat zijn de voordelen van deze samenwerking?

“Dat er eigenlijk drie pop-ups zijn op één locatie!", zegt Lindsay vastberaden. "Dit zorgt voor een kruisbestuiving tussen onze klanten. We spreken allemaal ons klantenbestand aan om langs te komen en we bieden elk andere merken aan die potentiële klanten nieuwsgierig maken”, aldus Ellen.

“Drie handelaars die samen één project uitwerken. Het is een unieke gelegenheid om nieuwe klanten te prikkelen en om onze bestaande klanten te verrassen met nieuwe producten en diensten. Een win-win-win dus”, lacht Cédric.

Contact


THE SKIN COMPANY Pop-up store
Van 30/10 tot 8/11
FELIX - Madridstraat 10
info@theskincompany.store
www.theskincompany.store

Fest Amsterdam Showroom by HOME by LILY
Van 30/10 tot 8/11
FELIX - Madridstraat 10 (op de eerste verdieping)

HOME by LILY
Hertstraat 5
059/43.38.31
ellen.distave@shoplily.be
www.homebylily.be

Pure Beauty
Torhoutsesteenweg 156
0491/08.74.97
purebeautyoostende@me.com
www.pure-beauty.be

BLCK/CDR
0471/76 00 14
info@blckcdr.com
www.blckcdr.com

Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily
Team @ work: The Skin Company & Fest by Home by Lily