Tewerkstellingsprojecten Oostende @ Work

Tewerkstellingsprojecten

Het actieplan Oostende @ Work komt tot stand met de steun van volgende partners:

Oostende @ Work

Het actieplan Oostende@Work is een initiatief van Stad Oostende en het Economisch Huis Oostende. Met dit actieplan willen beide partners de werkloosheid in de regio terugdringen. Dit doen we door werkzoekenden te ondersteunen op vlak van taal en mobiliteit. Enerzijds organiseren we extra taalopleidingen gericht op werk en zorgen we voor een sterke persoonlijke en intensieve begeleiding van de werkzoekenden (mede mogelijk gemaakt door financiering van het Europees Sociaal Fonds). Anderzijds faciliteren we het behalen van een rijbewijs B voor werkzoekenden in Oostende.

Naast het ondersteunen van werkzoekenden wil Oostende@Work er voor zorgen dat de vraag naar werknemers en het aanbod van werkgevers zo goed mogelijk op elkaar afgestemd worden. Werkgevers kunnen steeds bij Oostende@work terecht als ze nieuwe mensen willen aanwerven. Via stagevormen kan de juiste werkzoekende op de juiste werkplek geplaatst worden!

In het kader van het actieplan Oostende@Work worden verscheidene tewerkstellingsprojecten opgezet. Het Economisch Huis Oostende werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners, zoals de volwassenonderwijsinstellingen (CVO De Avondschool, CVO Miras en CBE-Open School), VDAB (de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling) en Sociaal Huis Oostende. Deze projecten komen tot stand mits steun vanuit het Europees Sociaal Fonds, Provincie West-Vlaanderen, Stad Oostende & Poetspunt.

Via deze link zijn enkele getuigenissen terug te vinden

Hieronder zijn ter illustratie een aantal reportages terug te vinden omtrent dit ambitieuze project:

Reportage Focus WTV 05/09/2016

Reportage Focus WTV 04/12/2017


Ook maakte studente Grafische en Digitale Media aan de Artevelde Hogeschool, Evi Bulteel, onderstaande alomvattende documentaire:

Het tewerkstellingsproject vindt hoofdzakelijk plaats in de Hendrik Serruyslaan 48 (8400 Oostende):

Vragen over Oostende@Work?

Neem contact op met Jan!