VR-Capho/Nuvia

Nuvia

De initiatiefnemers Bart Verhaegen en Johan Beselaere van het bedrijf Nuvia zijn pioniers en ontdekkingsreizigers in hart en nieren. De laatste jaren hebben ze tal van innovatieve technologische projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland. Zo hebben ze, als Google Trusted Enterprise Partner, tienduizenden panorama foto's getrokken in Oost- en West-Europa en Zuid Amerika en -Afrika.

In 2016/17 werden zij ondersteund door wereldspeler Google waarbij het Oostendse jonge bedrijf Nuvia een systeem (GOviaR/ONtoVR) ontwikkelde voor Virtual Reality-storytelling in opdracht van de uitgever van onder andere Flair en Libelle, Sanoma. Zo bieden ze een nieuwe beleving aan de miljoenen lezeressen, die online en via een Virtual Reality-bril interessante verhalen kunnen ontdekken.

Hun nieuwe realisatie speelt zich opnieuw af in Virtual Reality - ook wel VR genoemd - een technologie waarbij je een bril op je hoofd zet en je jezelf in een andere wereld waant. Nu wil Nuvia ook in hun thuisstad het brede publiek via de lancering van de VR Cave​ en Photobooth​ mobiliseren naar de ultieme beleving die VR tot stand kan brengen. Voor de stad Oostende wordt dit ongetwijfeld zowel innovatief als visueel een visitekaartje aangezien we praten over een fysieke ruimte en niet enkel virtueel. Of het nu gaat om een marketingcampagne, een productlancering, een privé-evenement of een groot festival, de VR Photobooth zal gasten de hele dag betrekken en een gedenkwaardige ervaring van een merk of evenement creëren. Met behulp van een combinatie van 360 graden fotobewerking en geavanceerde virtual reality-technologie kunnen verschillende gasten tegelijk de stand betreden en zich rond de centrale camera verzamelen voor 's werelds coolste selfie.

Communicatietraining. Samenwerken. Teambuilding. Vast niet de eerste woorden waarmee je Virtual Reality zou associëren. Toch ontdekken steeds meer mensen op welke unieke manier VR hieraan kan bijdragen. De techniek maakt het mogelijk zo dicht of juist ver mogelijk van de realiteit te stappen en iemand te confronteren met situaties waar geen rollenspel of simulatie bij in de buurt komt. Met behulp van de allerbeste en nieuwste technologie en 20 m2 bewegingsvrijheid, ervaar je in de VR Cave Oostende de magie van Virtual Reality, zoals je die nergens anders ervaart.

VR-Capho
VR-Capho
VR-Capho

Wenst u meer info over Nuvia/VR-Capho

Ga naar de website