Economisch Huis Oostende stelt nieuwe website voor

Ondernemen Tewerkstelling

Het Economisch Huis Oostende heeft een nieuwe website ontwikkeld. De website is niet alleen gemoderniseerd, het biedt nu ook een extra service aan (startende) ondernemers. Deze is ontworpen met een focus op de behoeften van ondernemers en biedt een toegankelijke en gebruiksvriendelijke éénloketfunctie aan.


Met de nieuwe website van het Economisch Huis Oostende hebben enerzijds ondernemers en anderzijds Oostendenaars die op zoek zijn naar een job, nu een centrale plaats waar ze terecht kunnen voor alle informatie, ondersteuning en diensten die ze nodig hebben om te ondernemen of te werken in Oostende. 

Alle diensten van het Economisch Huis Oostende worden er uitgebreid uitgelicht. Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn is verheugd met de lancering van de nieuwe website en ziet de voordelen voor ondernemers en werkzoekenden: "De nieuwe website van het Economisch Huis Oostende is een gebruiksvriendelijk platform. Met het éénloket hebben we een centrale plaats waar ondernemers met slechts een paar kliks informatie over bijvoorbeeld het opstarten van een nieuwe zaak in Oostende, hun zoektocht naar personeel of de subsidiemogelijkheden kunnen vinden."

Bovendien is er een evenementenkalender beschikbaar op de website die een duidelijk overzicht van de aankomende acties of evenementen zoals bijvoorbeeld netwerkmogelijkheden biedt. De website heeft nu ook de mogelijkheid om geïnteresseerden direct te laten registreren om deel te nemen aan bepaalde evenementen. Zo zullen zowel bedrijven als werkzoekenden zich kunnen inschrijven voor aankomende jobevents. 

De website is niet alleen in de huisstijl van de stad gestoken en oogt dus ook mooi, maar het is een geautomatiseerde tool waar je snel alles terugvindt. Filip Roelandt, algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende, ziet het als een belangrijke stap vooruit voor het ondersteunen van de lokale economie in Oostende: "In 2022 hebben we 809 bedrijven geholpen, waaronder 110 startende ondernemers. Daarnaast hebben we ook meer dan 140 mensen aan het werk gezet dat jaar. Onze nieuwe website kadert perfect binnen de digitalisering van de stad. Al onze doelgroepen vinden er snel en eenvoudig informatie die voor hen van belang is. Met de nieuwe website willen we op een gebruiksvriendelijkere manier nog meer mensen en ondernemingen bereiken en ondersteunen.”


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak