Een nieuwe wind in de organisatie van de Oostende Awards 2023

Horeca Retail

Het Economisch Huis Oostende neemt de organisatie van de Oostende Awards over met ondersteuning van het Oostende Awards comité en zorgt voor een 2.0 versie van het event. Ondernemers worden hierbij maximaal in de spotlights gezet. De nominatiecampagne start in mei via de website www.oostendeawards.be. De uitreiking van de awards vindt plaats op 2 oktober in het Kursaal.


Het Economisch Huis Oostende neemt dit jaar de organisatie van de Oostende Awards op zich met ondersteuning van het Oostende Awards comité. Deze vijfde editie krijgt een nieuw jasje, de Oostendse ondernemers en bedrijven staan dit jaar meer dan ooit centraal. Ook het galadiner krijgt een make-over. North-Sea Chef Michiel Rabaey (Storm) zal met zijn signatuur vorm en smaak geven aan het exclusief diner.

Ook aan de categorieën van de Awards werd, op vraag van de ondernemers, gesleuteld. Zo zijn er dit jaar zes verschillende awards: bedrijf van het jaar, mooiste renovatie en nieuwbouw, starter van het jaar, horecazaak van het jaar, handelaar van het jaar en de Oostendse ondernemer van het jaar.

"De jury is samengesteld uit experten van buiten Oostende, deskundig in één of meerdere disciplines waarvoor de awards worden uitgereikt. Volgens het nieuwe reglement kunnen enkel ondernemers kans maken op deze erkenningen", zegt algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende Filip Roelandt.

Meer dan awards

De laureaten worden bekendgemaakt tijdens de awardshow op maandag 2 oktober in het Kursaal. Het volledige programma van de gala-avond blijft voorlopig nog geheim maar Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn licht al een tipje van de sluier op:

"Op 2 oktober willen we verder gaan dan afgelopen edities. Het stopt namelijk niet bij de uitreiking van de awards. Tijdens de gala-avond maken we van de gelegenheid gebruik om ook andere ondernemers de spotlights te gunnen."

Ondernemen in Oostende

Het ondernemersklimaat van Oostende trekt jaarlijks heel wat nieuwe ondernemers aan. Hier vind je niet alleen de prachtige kust en het strand, maar ook een bruisende omgeving vol mogelijkheden. Elk jaar trekken miljoenen mensen naar onze stad om te genieten van de unieke sfeer en het brede scala aan activiteiten. Oostende biedt de perfecte combinatie van horeca en shopping, wat zorgt voor een levendige en gastvrije sfeer die het hele jaar door blijft bestaan.

“Het zijn de ondernemers, organisaties en bedrijven actief in Oostende die mee ons stadsbeeld bepalen. Ondernemers zijn essentieel in onze stad aan zee. We lauweren hen dan ook graag jaarlijks met de Oostende Awards”, zegt Burgemeester Bart Tommelein.

Bedrijven, ondernemers en handelszaken kunnen genomineerd worden tot en met 20 juni via de website www.oostendeawards.be

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak