Foodcontainer brengt Vistrap op culinair niveau

Horeca Ondernemen Retail

Aan de achterzijde van de vistrap opende midden mei een nieuwe culinaire beleving. Deze kadert maximaal in het verhaal van de korte keten rond de kustvisserij en sluit zo mooi aan op de reeds bestaande initiatieven op de Visserskaai. Het Economisch Huis Oostende ging de afgelopen periode op zoek naar geschikte uitbaters voor hun foodcontainer die eerder dit jaar geplaatst werd en vonden in Aimeé Maes en Sam Vancoppenolle van het welbekende Mac Moules de ideale kandidaten om het verhaal van korte keten te brengen.


In het kader van het Bar VISite project, medegefinancierd door de Europese Unie, ging het Economisch Huis Oostende op zoek naar een geschikte uitbater voor een foodcontainer aan de Vistrap. Die foodcontainer zal voor een termijn van minstens vijf jaar een unieke eetervaring creëren verbonden met de lokale geschiedenis van Oostende en de culinaire rijkdommen die de Noordzee ons schenkt.

De jury koos voor Aimeé Maes en Sam Vancoppenolle van het huidige Mac Moules gevestigd in de Van Iseghemlaan. Vanaf nu staan zij dus nu ook aan het roer van de foodcontainer waar ze visgerechten zullen bereiden met verse ingrediënten van de lokale visleveranciers.

Zaakvoerder Sam Vancoppenolle: “Mac Mer is een soort foodtruck die samenwerkt met lokale vissers van de Vistrap. Onze bar serveert typisch Oostendse hapjes, zoals garnaalkroketten, en promoot zo de lokale visserij in een ontspannen sfeer. We verwelkomen jullie graag op deze unieke locatie. ”

De uitbaters zullen nauw samenwerken met de leveranciers van de Vistrap en voor hun bereidingen uitsluitend werken met vis die niet ouder is dan 24 uur, om zo de versheid en kwaliteit van de lokale vangst te garanderen. De menukaart zal daarom ook sterk variëren, afhankelijk van

de visvangst van de dag. Er zullen enkel bereidingen met seizoensgebonden vis worden aangeboden die op de Vistrap wordt verkocht, en die vaak nog onbekend is. Ook voor de andere aangeboden producten zullen zij enkel afnemen bij lokale handelaars.

Filip Roelandt, Algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende: “We voelden veel goesting, drive en ondernemerschap bij Aimeé en Sam. Er was een sterke link met de Vistrap en hun verbondenheid met Oostende in het algemeen was duidelijk voelbaar. De foodcontainer geeft bovendien een smaakvolle aanvulling op de reeds aanwezige visverkoop.”

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn vult aan: “Deze foodcontainer is een belangrijk element in de promotie van de lokale visserij en is volledig gestoeld op het principe van de korte keten. Inwoners en bezoekers kunnen er proeven van het lekkers uit onze eigen Noordzee, verser kan niet”

“Bij de Vistrap draait het om meer dan alleen visvangst. Het is een beleving, een ode aan onze rijke maritieme geschiedenis en een viering van smaken uit onze Noordzee”, sluit Burgemeester Bart Tommelein af.

De foodcontainer is (afhankelijk van weersomstandigheden en visvangst) open van donderdag tot en met zondag en tijdens de schoolvakanties.


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak