Geniet van Café Comedy in Oostendse cafés

Horeca Ondernemen

Op 15 en 22 november organiseert het Economisch Huis Oostende samen met Comedy Oostende en de Oostendse horeca voor het tweede jaar op rij een comedyavond in vijf Oostendse cafés. Met deze ‘Café Comedy’ wil het de lokale cafés ondersteunen.


Wil je genieten van een avondje lachen in een gezellig café in Oostende? Op 15 en 22 november organiseert het Economisch Huis Oostende samen met de Oostende horeca opnieuw comedyavonden in lokale cafés onder de noemer ‘Café Comedy’. “Na de positieve evaluatie van vorig jaar en het enthousiasme van de cafés over dit initiatief, werd beslist een tweede editie te organiseren. We hebben er deze keer voor gekozen om de line-ups te spreiden over twee avonden. We willen zo op die rustige weekavonden in november extra volk naar de cafés trekken”, zegt Filip Roelandt algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende.

Je kan op 15 november je lachspieren trainen in Bar des Amis, Hemingway en Café De Pelikaan. Op 22 november volgen er nog line-ups in Manuscript en Ti Amo. Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn: “We willen mensen ook op de eerder rustige avonden in de week naar de cafés uitnodigen om zo de cafés te steunen. Deze comedyavonden die we samen met hen organiseren zorgen voor extra beleving in de uitgaansbuurt. Door die beleving te creëren willen we mensen met enkele unieke, lokale cafés kennis laten maken.” De line-up begint telkens om 19.30 uur.

Maxim Donck, Schepen van Samenleven: “Samen lachen verbindt. Dit initiatief brengt dan ook beleving in de Oostendse uitgaansbuurt. Het brengt mensen samen en bezorgt hen een gezellige avond in enkele cafés waar je voor, tijdens of na de comedyvoorstelling iets kan drinken.”


Opkomend talent van en voor eigen bodem 

Er is een mooi, gevarieerd programma waarin vooral ervaren comedians zullen optreden, maar daarnaast krijgt er ook telkens één nog onbekende comedian de kans om zijn set te testen voor een groter publiek. Zo wordt kwaliteit gegarandeerd, maar worden tegelijkertijd ook debutanten ondersteund om hun weg te vinden binnen de comedy-wereld. De headliners van de avonden zijn Mohsin Abbas, David Galle, Raf Coppens, en Ygor uit Poperinge. Daarnaast wordt er ook een korte set voorzien met Kjen Descheemaecker, Jean De Coster, Jan-Bart De Muelenaere, Kevin Pottier, Jonathan Schuermans, Tim Loobuyck, Jeremy Baltii en Karim Shatla. 

Dimitri Vierstraete zaakvoerder van Comedy Oostende: “Sinds de oprichting van Comedy Oostende zo’n drie jaar geleden, was het de bedoeling om comedy toegankelijk te maken voor iedereen in Oostende. We zijn blij dat we dit jaar opnieuw mogen samenwerken met het Economisch Huis Oostende en tevreden met het gevarieerde aanbod van zowel bekend als nieuw aankomend talent in het comedygebeuren.”

Meer info vind je op www.ikkoopinoostende.be 

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak