Job- en opleidingenbeurs Oostende helpt bij invulling van de vele vacatures in de regio

Jobbeurs Tewerkstelling

In de regio Oostende stonden eind september bijna 1200 vacatures open. Daarom organiseerden VDAB, het Economisch Huis Oostende en Filou Oostende op 23 oktober een Job- en Opleidingenbeurs in de COREtec Dôme. 58 bedrijven ontvingen er geïnteresseerde kandidaten.


Heel wat bedrijven in Oostende en omgeving hebben het moeilijk om de juiste mensen te vinden voor hun openstaande vacatures. Anderzijds telt de regio ook meer dan 5.000 werklozen op zoek naar een job. Het Economisch Huis Oostende en VDAB helpen deze mensen om een job te vinden, zowel via individuele begeleiding als ook door het organiseren van jobbeurzen voor verschillende sectoren. Filip Roelandt algemeen directeur van het Economisch Huis Oostende: “We willen op deze manier die match tussen werkgever en toekomstige werknemer maken en bedrijven in hun zoektocht naar geschikt personeel ondersteunen.” 

Tijdens de Job- en Opleidingenbeurs kregen de werkgevers de kans om hun bedrijf en hun vacatures in de kijker te plaatsen, terwijl de werkzoekenden rechtstreeks bij een of meerdere rekruterende bedrijven konden solliciteren. “Op zo’n jobbeurs kunnen werkzoekenden op één locatie meerdere sollicitatiegesprekken voeren en kennismaken met nieuwe bedrijven uit verschillende sectoren in de regio”, vult schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn aan.

Op de Job- en Opleidingenbeurs in de COREtec Dôme waren 58 deelnemende bedrijven uit verschillende sectoren op zoek naar nieuwe werknemers.  Daarnaast konden bezoekers er diverse workshops volgen. Enkele horecahelden lieten geïnteresseerden kennismaken met een job als bartender. Er was ook een stand met informatie over alle opleidingsmogelijkheden, en wie dit wilde, kon meer te weten komen over bepaalde beroepen dankzij een virtuele demonstratie. 

Robert De Clercq, directeur VDAB West-Vlaanderen: “De Job- en Opleidingenbeurs biedt de kans aan werkgevers en werkzoekenden om elkaar fysiek te ontmoeten. Als blijkt dat voorafgaande competentieversterking nodig is om de match te kunnen maken, dan kan de betrokkene op de beurs zelf meteen de nodige opleidingen aanvragen.”

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak