Oostendse bedrijven en stadsdiensten leggen bijna 250.000 km af tijdens olympische beweegchallenge

Industrie Ondernemen

Naar aanleiding van de Olympische Spelen organiseerden het Economisch Huis Oostende en Stad Oostende een challenge van olympisch formaat. Het doel was om in teams van zes personen 1.500 kilometer af te leggen, de afstand van Griekenland naar Frankrijk. De challenge duurde van maandag 27 mei tot en met zondag 23 juni. In totaal werd maar liefst 247.804,3 km afgelegd. Vandaag kregen de winnaars hun prijs in ontvangst.


Ondernemers en stadsdiensten streden vier weken lang mee om het doel van de beweegchallenge te behalen: 1.500 kilometer bewegend afleggen in teams van zes personen. Dit kon al lopend, fietsend, roeiend, zwemmend, … De actie kadert ook in het meerjarenplan van de dienst Sport. In totaal werd maar liefst 247.804,3 km afgelegd.

 Prijzen voor stadsdiensten en ondernemingen

Er waren prijzen voor de top-3, voor de leukste en meest creatieve foto, maar ook andere teams die het doel behaald hebben, hadden nog kans om een prijs in handen te ontvangen. Dat gebeurde via loting. Tijdens de challenge konden ondernemers foto’s plaatsen van hoe ze de challenge hebben aangepakt. Zowel de stadsdienst als onderneming met de leukste foto werd beloond. De teams ontvingen een sportieve beloning namelijk teambuildingssessies, sportcheques en sportpakketten.

 En de winnaars zijn…

In totaal namen 589 sportievelingen deel aan de challenge. Dat zorgde in totaal voor 106 teams.

87 teams hebben het doel behaald, maar GinoBikes stond al na vier dagen op kop en behaalde het doel het eerste. Zij eindigden de challenge trouwens met 7506,9 kilometer, vijf keer meer dan het doel. Maison Lunettes & The Endurance Box eindigde op de tweede plaats met 6785,6 km. De derde plaats ging naar stadsdienst welzijnspunt vuurtorenwijk met 6759,7 km.

Top 3 

1. Gino Bikes: 7506,9 km

2. Maison Lunettes & The Endurance Box: 6785,9 km

3. Welzijnspunt Vuurtorenwijk: 6759,7 km

Vielen in de prijzen voor mooiste foto: Team Ithaka vzw 1 en Team Bibliotheek 2. Behaalden een prijs via loting (categorie Stad):  Administratie Welzijn, team Ontmoetingscentra, team Bibliotheek 1, team O-punt Stadhuis en team Sociale dienst Welzijn 2. In de categorie van de bedrijven kaapten ook Knap Op, Beauvent, Orac 3, Mainfreight 1 en AbsoluteYou 1 via loting een prijs weg.

Bart Plasschaert, schepen van Vrije Tijd: “Het is de eerste keer dat we zo’n grootschalige - en succesvolle - oproep deden. We wilden met deze uitdaging het stadspersoneel aanzetten tot bewegen, door op het groepsgevoel in te spelen werd deze oproep versterkt; voor de sportievelingen een uitdaging om nog wat verder te gaan dan normaal, voor de beginners om effectief stil te staan bij hun dagelijkse beweging door hun fysieke prestaties op te meten.”

Charlotte Verkeyn, schepen van Ondernemen: “ Proficiat aan alle ondernemers die hebben deelgenomen aan deze challenge. We zagen dat dit zorgde voor een top teamsfeer. De competitiegeest kwam in iedereen naar boven.”

Burgemeester Bart Tommelein: “Doordat de Olympische Spelen deze zomer plaatsvinden in Parijs was het een opportuniteit om hieraan een challenge te koppelen die voor ondernemers en stadsdiensten een unieke uitdaging vormde. Deze challenge leefde binnen Oostende en zorgde voor een leuke teambuilding voor de deelnemende diensten.”


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak