Scholenbeurs scholengroep Stroom breidt uit met jobbeurs

Jobbeurs

Jaarlijks pakt scholengroep Stroom uit met hun bekende scholenbeurs begin maart. Daar maken ze aan de leerlingen van het lager onderwijs het aanbod aan secundaire scholen binnen de scholengroep bekend. Dit jaar breidden ze dit uit en organiseerden ze op donderdagavond 9 maart eveneens een jobbeurs.


Op 10 en 11 maart vindt de jaarlijkse scholenbeurs van de scholengroep Stroom plaats. Daar kunnen toekomstige leerlingen deelnemen aan workshops om kennis te maken met de scholen en studierichtingen. Dit jaar werd de traditionele scholenbeurs in samenwerking met VDAB en het Economisch Huis Oostende uitgebreid met een jobbeurs op donderdag 9 maart. 


“Met deze jobbeurs laten we alle werkzoekenden op een laagdrempelige manier proeven van de verschillende jobmogelijkheden binnen de scholengroep. Dit initiatief laat een brede doelgroep kennismaken met een job binnen de onderwijssector," zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.


Er zijn vacatures voor kinderverzorgers, administratief medewerkers, leerlingbegeleiders, paramedici en mensen die ambitie hebben om als middenkader en directie te fungeren. In het kader van het heersende lerarentekort, mikten ze met deze jobbeurs natuurlijk vooral op  laatstejaarsstudenten, werkzoekenden met een onderwijsdiploma, zij-instromers uit de privésector, maar ook reeds actieve (kleuter)onderwijzers en leerkrachten die in de scholengroep voor de klas willen staan. “We willen met deze jobbeurs heel wat gemotiveerde nieuwe medewerkers voor de onderwijssector aantrekken. Zo kunnen we het onderwijssysteem versterken en kunnen de leerlingen de best mogelijke begeleiding en opleiding krijgen”, voegt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann toe.


Op deze jobbeurs kwam men alles te weten over solliciteren en werken in het onderwijs, maar daarnaast kon men ook met ruim dertig scholen in Oostende, Koekelare, Gistel, Oudenburg, Bredene, Eernegem en Middelkerke kennismaken. Scholengroep Stroom is namelijk één van de grootste werkgevers in de regio. Geïnteresseerden kregen de kans om een persoonlijk gesprek aan te gaan met de directieleden. Het team aanvangsbegeleiding voor startende leerkrachten was ook aanwezig om prangende vragen te beantwoorden, raad te geven en getuigenissen te delen. Bezoekers werden wegwijs gemaakt in de verschillende vacatures door de VDAB en het Economisch Huis Oostende.


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak