Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt

Ondernemen Retail Shopping

Binnenkort kunnen de bewoners van de Vuurtorenwijk opnieuw terecht in een bankautomaat. Stad Oostende verleende recent de omgevingsvergunning voor de installatie van een Batopin cashpunt in de Voorhavenlaan 60. De automaat wordt geïntegreerd in de buurtwinkel Opex.


Het aantal bankkantoren is de laatste jaren fors aan het dalen. Daarom is Batopin, het Belgian ATm OPtimization INitiative, in samenspraak met het Economisch Huis Oostende bezig met het zoeken naar nieuwe locaties om extra cashpunten te plaatsen. Daarnaast ondernam de Stad ook al actie om de situatie aan te kaarten en blijft het ijveren voor bijkomende automaten. Mensen betalen dan wel meer en meer contactloos of met de kaart, toch is je cash afhalen en deponeren een basisrecht voor alle burgers. Cashpunten zijn daarom van belang. Batopin, een project van KBC, BNP Paribas Fortis, Belfius en ING, is volop bezig met neutrale cashpunten te plaatsen in België. De Stad is sterk vragende partij en ging daarom ook mee op zoek naar geschikte locaties.

Zesde cashpunt in Oostende

Op vandaag zijn er reeds vijf Batopin cashpunten in de Stad aan Zee (Kapellestraat, Nieuwpoortsesteenweg, Alfons Pieterslaan, NMBS-station & Kursaal). Binnenkort komt er zesde cashpunt bij in de Vuurtorenwijk. De automaat komt in de Voorhavenlaan 60 en wordt geïntegreerd in de buurtwinkel Opex.

Het nieuwe cashpunt betekent goed nieuws voor de inwoners van de Vuurtorenwijk. Daarnaast is een depositpunt ook voor handelaars een noodzaak. Klanten vragen bovendien vaker aan hun lokale handelaar of de mogelijkheid bestaat om bij hen geld af te halen.

In de toekomst gaan de Stad, het Economisch Huis en Batopin verder op zoek naar locaties voor extra cashpunten.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak