Bartenderopleiding


Heb je een horecazaak en ken je een werkzoekende die wel eens als bartender in jouw zaak zou kunnen werken? Misschien helpt de bartenderopleiding de kandidaat wel een pro in zijn/haar vak te worden en kan hij/zij aan de slag in jouw zaak! Tijdens deze professionele, praktijkgerichte opleiding in Oostende ontpop iemand zich in twee maanden tijd tot een professionele barman of -vrouw. Deze opleiding is speciaal voor werkzoekenden met een passie voor de horeca.


Hoe?

Horeca Forma organiseert in samenwerking met het Economisch Huis Oostende, Diageo, VDAB en Stad Oostende gratis een voltijdse bartenderopleiding voor werkzoekenden.

Wil iemand graag de beste drankjes leren serveren? Raad hem/haar dan zeker de bartenderopleiding aan! Stap voor stap leert men er de bar te bemannen als een echte pro. De eerste zes weken volgen ingeschrevenen een praktijkgerichte opleiding (overdag). Ze leren basiskennis en -technieken over koude en warme dranken en samen met onze ervaren trainers leren ze hoe je moet shaken, dranken perfect op smaak brengen en hoe je elke gast bedient met de grootste glimlach. Nadien volgen ze een stage van drie weken waarin ze meedraaien in een echte bar. Daarna komen ze misschien wel bij jou in de zaak terecht!


Wat houdt de opleiding precies in?

  • De opleiding (theorie + praktijk) gaat door op weekdagen van 9u00 tot 16u30, tijdens de stage volg je de uren van de horecazaak.
  • Drie weken stage in de buurt.
  • Horeca-ervaring is niet nodig. 
  • De VDAB-erkende opleiding levert een certificaat van bartender op.
  • Ingeschrevenen krijgen persoonlijke begeleiding bij hun zoektocht naar een vaste job.
  • Gratis en met behoud van een werkloosheidsuitkering.

Learning for Life

De bartenderopleiding is een Learning for Life opleidingstraject en is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen voor op een carrière in bartending en hospitality. Het project werd al in veertig landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. In Oostende is het een samenwerking tussen Diageo, Horeca Forma, VDAB en Economisch Huis Oostende.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak