Industriezones


Oostende beschikt over een aantal boeiende en bloeiende industriezones.


Bedrijvenzones

Het industriegebied Oostende heeft verschillende zones. Hieronder worden die in kaart gebracht.Plassendale I

Plassendale I is met een bruikbare oppervlakte van 90 ha de grootste van de verschillende Plassendale zones. Het omvat onder meer Bluebridge - Ostend Science Park, dé Blauwe Economie Incubator en dé Blauwe Economie 'hub' voor evenementen en trainingen. Maar ook bedrijven als Cool Solutions, Jan de Nul en I.D.P. Shipyard zijn hier gevestigd.


Plassendale II

Dit prachtige stuk industriegebied is gelegen tussen de Oudenburgsesteenweg en de spoorweg Oostende-Brussel. Het is grotendeels gevestigd in Oostende, maar ook voor een stuk in Oudenburg. Enkele mooie bedrijven als Biostoom, Fides Petfood, Fire Technics en Atelier Vierkant voeren er hun activiteiten uit.


Plassendale III

De industriezone Plassendale III ligt tussen de spoorweg en de autosnelweg A10. De zone heeft een uitzonderlijk goede zichtbaarheid, vlak naast de afrit Zandvoorde op de A10. BPost, Timmer- en schrijnwerkbedrijf LDW, International Tours, Fitco & Zargal hebben hier hun vestiging. Ook 't Werkpand is gelegen in Plassendale III, waar een aantal starters gehuisvest worden.


Plassendale IV

Plassendale IV omvat het gebied tussen de spoorweg, de Stationsstraat en de Klokhofstraat. Onder andere La Lorraine Bakery Group, Duranet, Europal, Fregiric, Gebr. Van Huele en Keuring Motorvoertuigen zijn gelegen in deze zone.


Plassendale V

Situeert zich hoofdzakelijk in de Zandvoordestraat met een aantal gevestigde waarden, waaronder Daikin Europe, Vesuvius, Meco en Fermette Depuydt. Maar ook de kmo-units van Ostend Stores Businesspark behoren tot deze zone.


Plassendale Chemie

In deze zone bevinden zich de bedrijven actief in de chemische sector. Proviron Functional Chemicals is in deze zone de meest vertrouwde naam, maar ook bedrijven als Ostend Basic Chemicals en Evonik Silica Belgium zijn hier actief.


Stene

De industriezone Stene is de zone langs de Zandvoordeschorredijkstraat, tussen de autosnelweg A10 en de Gistelsesteenweg. De bedrijven die langs de Edward Vlietinckstraat gevestigd zijn behoren eveneens tot deze zone. De ontsluiting gebeurt via het bestaande afrittencomplex van de A10 in Zandvoorde (exit 5).


Torhoutsesteenweg

De zone langs de Torhoutsesteenweg is vooral gekenmerkt door de aanwezigheid van handelszaken, grote retailketens en garages.


Kromme Elleboog

Betreft de meest recente zone die pas in 2011 werd gerealiseerd. De zone situeert zich aan de rechterkant van de Torhoutsesteenweg en start vanaf de Rolbaanstraat.


Stuurgroep

De stuurgroep industrie werkt met enkele thema's die van belang zijn voor deze sector: HR, mobiliteit en energie. Volgende actiepunten werden opgesteld.


1. Energie

Het Economisch Huis Oostende organiseert in samenwerking met POM West-Vlaanderen en VOKA netwerk- en inspiratiemomenten onder de noemer ‘Energiek Oostende’. Ondernemers krijgen van een expert een korte theoretische uiteenzetting over een actueel onderwerp. Vervolgens horen ze en krijgen ze te zien hoe het gastbedrijf dit in de praktijk omzet.

Daarnaast zetten we ook in op windenergie. De WVI is, op onze vraag, gestart met de opmaak van een windzoneringsplan voor het grondgebied Oostende.

2. Mobiliteit

Op het vlak van mobiliteit werd een dossier voor een Oostendse Havenbus opgemaakt. 

3. HR

In samenwerking met VOKA willen we scholen en bedrijven matchen.De stuurgroep staat ook steeds open voor nieuwe leden uit de bedrijfswereld. Interesse? Laat het ons weten.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak