Podcast


Beluister hier onze podcastreeks met ondernemers die een inspirerend verhaal hebben.


Tom Vanderhoeght

Tom Vanderhoeght is een aangespoelde Oostendenaar die zijn pluimen verdiend heeft met Gino carts & bikes: een unieke fietsenwinkel te midden de Belle Epoquewijk van Oostende. Gestart met verhuur van fietsen & go carts en zo doorgestart tot een gespecialiseerde zaak op diverse facetten. Ontdek zijn uniek cyclisch verhaal & raak geïnspireerd.

Beluister de podcast

 

 

Sandra Bonny

Sandra Bonny, oprichter van Diaspoor Werk Met Zin maar nog steeds loopbaancoach in hart en nieren. Toen in België de eerste noties binnensijpelden over loopbaanbegeleiding was Sandra gedreven om meer te weten te komen over deze nieuwe discipline. Ze ontdekte in een 1000-tal individuele begeleidingen de kracht van zelfreflectie en de sterkte van de tools en methodieken. Ondertussen heeft Sandra ook een jarenlange ervaring opgebouwd in het opleiden en superviseren van loopbaanbegeleiders en keerde ze terug naar haar roots in Oostende. Ontdek haar bruisend & golvend verhaal & raak geïnspireerd.

Beluister de podcast

Bart Simoens

Seamoose is een creatief bureau uit Oostende. Bart is een rasechte & gepassioneerde Oostendenaar, met goesting en kennis, met know-how. Bart staat te popelen om ook van jouw campagne, huisstijl, mailing of website een topper te maken! Ontdek zijn verhaal in deze podcast.

Beluister de podcast

 

 

Mister Spaghetti

Mister Spaghetti startte te midden het covidgewoel met hun zaak in Oostende, de horecasector zat op dat moment in zak en as. Ontdek hun unieke verhaal dat bestaat uit geuren & kleuren. Genialiteit zit vaak in de eenvoud. Het idee van Samuel Van Opdenbosch, geboren en getogen in Blankenberge, ontstond een paar jaar geleden in het vliegtuig toen hij terugkeerde uit de VS. Samen met zijn vriendin, Veerle Jacobs, zette hij de stap naar uitbreiding. Bij Mister Spaghetti is iedereen een belangrijke schakel in het netwerk. Er wordt niet gesproken over personeel maar over medewerkers. En elke klant wordt goed onthaald. Dit is de basisregel.

Beluister de podcast

NSAC

Erik Vermeersch vloog letterlijk en figuurlijk de halve wereld rond, studeerde ook half in het buitenland waar hij veel input absorbeerde als een spons. Hij is één van de jongste, ondernemers in Oostende, maar het ondernemerschap bruist uit zijn poriën. Hij heeft een open visie op haven, en zijn kantoor straalt dit ook uit, met een open uitzicht op de Oostendse luchthaven. Ontdek zijn verleden en toekomstvisie over zelfstandig zijn, en kansen grijpen waar ze liggen, USP's en zoveel meer.

Beluister de podcastBravosix

Nicolas Delahaye is een gezouten Oostendenaar, zijn wortels liggen diep verankerd in Oostende. Ontdek zijn bruisend verhaal en het ontspruiten van zijn 'kindje' Bravosix, dat doorgegroeid is van een speelse baby naar een creatief binnenhuisarchitecten bureau. Bruno ontmoette hem in cocktailbar Hemingway in Oostende, waar hij momenteel het ganse interieur aan het herinrichten is. Vallen & opstaan, maar vooral gewoon doordoen zonder te janken, zoals alleen een rasechte Oostenaar kan.

Beluister de podcast

Bakkerij Decock

Bakkerij Decock uit Oostende bakte al broodjes bruin toen Napoleon nog lag te slapen. Ondernemer & bakker Luc legt in geuren en kleuren uit hoe zij reeds langer op de markt zijn dan Coca cola. Hoewel er al vele generaties hem zijn voorgegaan, en ze een warm familiebedrijf zijn, zie je toch veel innovaties in hun bakkerij. Als je al meer dan 150 jaar op je teller hebt, dan is de covid periode slechts een anekdote. Personeel neemt hij niet graag in de mond, maar hij spreekt eerder over een uitbreiding van zijn familie. Pak een boule de berlin, zet u in uw meest comfortabele zetel, en luister naar zijn verhaal.

Beluister de podcast

 

 

Mister Cooper

Er stroomt bloedrood artiestenbloed door Francis De Clercq zijn aderen, net als velen heeft hij zich laten meespoelen door de kille binnenwateren van ons landje, en zijn zijn wortels blijven hangen in het Oostendse gezouten zeetje. Naast mimespeler (alias Mr Cooper) en artiest, is hij zich ook aan het ontpoppen als een ondernemer en leert hij de kneepjes van het vak bij Starterslabo & de Klisse. Ontdek zijn verhaal van artiest tot ondernemer hier.

Beluister de podcast

Lizette & Lucien

Lizette & Lucien is een heel aparte sociale onderneming uit Oostende, die bestaat uit 2 unieke eetgedeeltes. Er werken enkel bijzondere medewerkers, waarvan de 'woordvoerder' en manusje van alles Jaimie Van Kerschaver, samen met zijn begeleiders Saskia Verelst (algemeen directeur) en Hilde Vanhoecke (begeleider en mede trekker van het eerste uur). Jamie vertelt in een wervelend gesprek hoe het allemaal tot stand gekomen is & welk tof creatief team ze wel zijn.

Beluister de podcast

 

Tom Decorte

Tom Decorte is een gezonde ondernemer! Moet ook wel als je een multidisciplinaire kinépraktijk runt waar je met een achttal zelfstandigen samen onder 1 dak werkt. Hij is niet alleen uitermate gedisciplineerd, maar ook 1 brok positiviteit en energie. Ontdek zijn unieke verhaal in onze laatste aflevering.

Beluister de podcast

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak