Retail- of horecazaak in Oostende


Oostende biedt letterlijk een zee aan mogelijkheden om te ondernemen. Denk je zelf na om een vestiging voor uw horeca- of retailzaak in Oostende te openen? Er zijn tal van redenen om dat in dé Stad aan Zee te doen. 

Waarom Oostende?
Ontdek het hier!

Oostende is trending! Het ondernemersklimaat is perfect om er nu te starten met jouw onderneming. Wil je weten wat onze stad zo uniek en bruisend maakt? Ontdek alle mogelijkheden in ons bidbook! Download hier het bidbook of vraag het gratis per post aan.

Altijd wat te beleven in de Stad aan Zee

Jaarlijks zakken miljoenen mensen naar onze kuststad af. Logisch. Oostende bruist en er is het hele jaar door wel iets om te doen. Die combinatie van horeca en shoppingmogelijkheden en tal van activiteiten zijn een beleving op zich en de perfecte omstandigheden om ondernemerschap te bevorderen.

 

Facts & Figures

We weten dat jij als ondernemer niet enkel je buikgevoel volgt, maar ook graag wikt en weegt op basis van feiten. Daarom alvast enkele cijfers die overtuigen.

3.641.000

dagtoeristen waarvan 69% buiten de zomervakantie
5 miljoen  

toeristen per jaar waarvan 1,5 miljoen verblijfstoeristen

+497 hotspots

om te eten en drinken

338.000.000

euro omzet in handel & horeca waarvan 29% in de zomerOndernemend Oostende aan het woord

Het Economisch Huis Oostende heeft een eindeloze inzet. Elk telefoontje wordt vriendelijk beantwoord en bij elke e-mail is er een daad bij het woord.

Karine & Franklin Jacqueloot - Hoeden Jacqueloot

Oostende is een bruisende stad in volle expansie en stond hierdoor op onze verlanglijst. Dankzij het Economisch Huis Oostende zitten we nu op een toplocatie in de Stad aan Zee. Bedankt!

Nicolas Cool - Raida

Oostende was in ons groeiplan het ontbrekende puzzelstukje. We kozen voor de enige echte badstad die net dat tikkeltje meer heeft. We kozen aldus voor dé Kuststad.

Frederik Goossens - Poule et Poulette

Waar beter dan in Oostende konden we enkele jaren geleden starten met onze ferme conceptstore 'Ferm'. Oostende, heeft als enige Stad aan Zee, een positieve en bruisende vibe en trekt trendy shoppers aan. Het ideale publiek voor onze zaak.

Koen Vandenabeele - Ferm

De keuze voor Oostende was simpel. Oostende is de place to be en er valt zowel in de zomer als in de winter heel wat te beleven. Van een wereldstad in pocketformaat gesproken! Ik haal nog elke dag inspiratie uit de omgeving van zon, zee en strand.

Olivier Willems Chocolatier

Interesse om een zaak te openen in Oostende?

Het aantrekken van nieuwe zaken en startende ondernemingen is één van de belangrijkste activiteiten van het Economisch Huis Oostende. 

Heeft u interesse en wil u meer weten over de mogelijkheden die Oostende te bieden heeft om u hier te vestigen? Kom naar onze business day of contacteer dan Erwin De Schuyter, via 059/242307 of erwin.deschuyter@economischhuis.be

Neem contact op

 

Business Day 2024

De ondernemersopportuniteiten in Oostende ontdekken vanop de eerste rij? Kom naar onze Business Day op 25 september en laat je inspireren door alle mogelijkheden om te ondernemen in Oostende. Alle concrete info hierover vind je hier.

Schrijf in voor de Business Day


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak