Café De Klokke


Op 6 juni 1974 begon het verhaal van Café De Klokke. Jean-Pierre Seldenslach begon samen met zijn broer Rudy Seldenslach café De Klokke. Ondertussen is Gaetan Seldenslach al 7 jaar uitbater en bestaat het café al 50 jaar.


Café De Klokke: Voor jong & oud

Café De Klokke werd op 6 juni 1974 opgericht door broers Jean-Pierre en Rudy Seldenslach. Vorige maand vierden ze hun 50-jarig jubileum. Het is al 50 jaar lang een echt volkscafé midden in het centrum van Oostende. Iedereen is er welkom zowel jong als oud. 

Je zette als zoon de zaak van je vader verder. Was dit een evidente keuze?

"Al sinds de opening van het café hebben we dit uitgebaat als familie. Ik had in het vijfde middelbaar de beslissing gemaakt om na mijn studies de zaak over te nemen omdat ik graag onder de mensen ben. Ondertussen ben ik al zeven jaar de uitbater."

Heb je enkele unieke momenten waar je met plezier op terugkijkt?

"In juni vierden we ons vijftig jaar bestaan, samen met mijn broer organiseren we ook jaarlijks het grootste tornooi van de Benelux in de poolsport. We werken dan met een shuttle bus en organiseren dit toernooi met de absolute wereldtop. De jaarlijkse prijzenpot bevat zo'n 20 000 euro. Zo is drie jaar geleden ons café op Sporza gekomen met dit toernooi."

Wat zijn de ambities nog met de zaak?

"We hopen toch nog minstens 25 jaar verder te kunnen of misschien zelf nog langer. Wie weet zijn mijn kinderen dan geïnteresseerd om deze mooie volkskroeg verder te zetten. We hopen dat het café nog lang mag blijven bestaan, maar we moeten ook mee evolueren met de tijd zodat het rendabel kan blijven. Het blijven namelijk onzekere tijden voor ondernemers."

Heb je tips voor ondernemers die aan de start van hun ondernemerscarrière staan?

"Kom met een realistisch plan dat haalbaar is. Een café uitbaten is geen evidentie. We hebben het geluk dat er in Oostende altijd wel iets te beleven is, maar toch moet je rekening houden met het verschil tijdens de zomer- en wintermaanden. Niet opgeven en inventief zijn, is de boodschap. Sta ook zoveel mogelijk zelf in je zaak, alleen zo kun je heel wat kosten besparen en kun je ook bijsturen waar nodig. Je bouwt ook een band op met de klanten, die dan ook graag naar hun vaste stekje terugkomen en al eens graag een babbeltje slaan."

Café De Klokke
Christinastraat 35A
8400 Oostende
059 50 25 06


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak