Ensorito


Ensorito is 15 jaar geleden gestart als een kleine traiteurszaak. De chef, Anthony Caulier, is een Oostendenaar, maar zijn grootmoeder was afkomstig van Reggio di Calabria, een stad in het zuiden van Italië. Op vraag van de klanten en door de passie van Anthony is er uiteindelijk een klein restaurant bijgekomen. Dit was een groot succes waardoor Julie en Anthony in 2013 hebben beslist om van Ensorito een gezellig, gemoedelijk en vooral lekker restaurant te maken.


Bij Ensorito waan je je in een pittoresk Italiaans dorpje

'Ensorito is een Italiaans restaurant waar we naast de traditionele pizza’s ook heel wat andere Italiaanse klassiekers serveren. Wij zijn enorm fier op onze ligging in Mariakerke. Je vindt onze zaak zeer dicht bij de zee, maar toch met een volledig ander zicht en omgeving. Je waant je hier toch altijd even in een pittoresk Italiaans dorpje met zicht op het Duinenkerkje. Daarnaast hebben we ook als troef dat we een zeer ongedwongen en gezellige sfeer proberen te creëren, wat velen weten te appreciëren!'

Jullie vieren dit jaar het 15 jaar bestaan van Ensorito! Hoe is het allemaal begonnen?

'We zijn 15 jaar geleden met een volledig ander concept gestart. Ensorito was oorspronkelijk een traiteurszaak. Toen kon men al onze gekende ossobuco (met nog steeds hetzelfde recept trouwens), lasagnes, canneloni,… komen afhalen. We hadden ook een uitgebreid aanbod aan wijnen en charcuterie en in het begin zelfs een ijskarreke dat we zelf in elkaar hadden geflanst. Door het toenemend succes hebben we enkele tafeltjes in het midden van onze toenmalige “winkel” geplaatst en zo is Ensorito uitgegroeid tot een echt restaurant.'

Hoe is de evolutie verlopen van een kleine traiteurszaak tot een gezellig restaurant en een echte gevestigde waarde in Oostende?

'We zijn klein begonnen en altijd blijven groeien, investeren en ondernemen. Door de jaren heen heeft Ensorito ook al verschillende renovaties ondergaan met als laatste realisatie ons nieuw (overdekt) terras. Het is niet meer het kleine zaakje van weleer. We zijn uitgegroeid tot een heuse onderneming met een toch tamelijk grote equipe wat resulteert in een heus takenpakket met grote verantwoordelijkheid. Wij blijven het dan ook vooral als een team aanpakken.'

Naast veel Oostendenaars krijgen wij dus ook veel tweedeverblijvers over de vloer. Wat trouwens ook een zeer leuk en loyaal publiek is. Dat maakt dat wij over een zeer leuk en gevarieerd klantenbestand beschikken!

Hadden jullie ooit durven dromen dat jullie 15 jaar later hier zouden staan?

'Zeker niet. Ik denk dat we als toenmalige jonkies nog niet zo stilstonden bij de risico’s van het ondernemerschap. Maar we hebben inderdaad al een serieus parcours afgelegd waar we uiteraard toch een beetje trots op zijn.'


Jullie staan duidelijk nooit stil. Hoe willen jullie dat Ensorito blijft evolueren in de toekomst?

'Voorlopig hebben we onze handen vol met het aantal zitplaatsen dat we nu hebben aangevuld met ons pop-up terras in de zomer aan de overkant van de straat. We staan ook jaarlijks op Winter in het Park met onze 'Chalet Aperitivo’. Dus aan werk en uitdaging even geen gebrek, maar we blijven ondernemers dus wie weet hebben we in de toekomst nog iets leuks in petto (lacht).''

Wat maakt voor jullie van de Dorpsstraat in Mariakerke de ideale locatie?

'Oostende is uitgegroeid tot een stad die het hele jaar door volop leeft. Er wordt enorm veel georganiseerd waardoor Oostende zich ook profileert als ideale locatie voor mensen die een tweede verblijf zoeken. Naast veel Oostendenaars krijgen wij dus ook veel tweedeverblijvers over de vloer. Wat trouwens ook een zeer leuk en loyaal publiek is. Dat maakt dat wij over een zeer leuk en gevarieerd klantenbestand beschikken!

Interview gegeven door: Anthony Caulier en Julie Coopman, uitbaters Ensorito Oostende.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak