Handelaarsbonden


Er zijn vier handelaarsbonden in Oostende. Ze willen de kwaliteit en de aantrekkingskracht van het winkelgebied versterken en organiseren jaarlijks elk voor hun gebied allerlei evenementen en acties ten voordele van de handelaars.


Centrummanagement


De vzw Centrummanagement Oostende werd in mei 2014 opgericht en is er voor alle handelaars in het centrum van Oostende. Lidmaatschap voor alle handelaars uit het gebied is gratis. Het Centrummanagement werkt nauw samen met het Economisch Huis Oostende en Toerisme Oostende voor de organisatie van shoppinggerelateerde evenementen en voor de promotie van Oostende als dé Shoppingstad aan Zee.

Voorzitter: Koen Lenoir

Behoor je tot het centrum? Dan is er een aparte community voor deze handelaars genaamd chainels. Hierop komen updates over werken, acties, evenementen, etc. Meer info? Contacteer joni.debusschere@economischhuis.be.

Handelaars Belle Epoque

Voor de oprichting van de vzw Handelaars Belle Epoque sloegen in april 2015 drie bestaande handelaarsbonden rond Petit Paris (Boulevard-Alfons Pieterslaan; 't Kroontje en 't Peerd in de Torhoutsesteenweg) en een kern nieuwe handelaars in de handelszone Nieuwpoortsesteenweg (waar er geen werkende handelaarsbond meer is) de handen in elkaar met het Economisch Huis Oostende. Het lidmaatschap voor alle handelaars uit het doelgebied is gratis.

Voorzitter: Pascal Desmet

Meer info

Handelaars Vuurtoren


De vzw Handelaars Vuurtoren verenigt al vele jaren de handelszaken van de Oostendse Vuurtorenwijk. Ze pakken jaarlijks uit met activiteiten zoals de Paasactie, het KerstVistijn, de braderie en ze maken een unieke kalender.

Voorzitter: Fernand Willaert

Meer info

Handelaars Mariakerke, Raversijde & Omliggende

De Handelaarsbond Mariakerke, Raversijde & Omliggende promoot de handelszaken uit dit stadsdeel en zorgt voor evenementen in de wijken Mariakerke en Raversijde.

Ze verzorgen het hele jaar door tal van evenementen. Zo is er op Paasmaandag een paaseierenworp vanaf de toren van het Duinenkerkje. Er is de Mariakerkerie, de nominatie van de Handelaar in de Kijker, het Kerstboomdoolhof en nog veel meer.

Voorzitter: David Naessens

Meer info

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak