The Golden Monkeys


"Alles uit het leven halen", dat is de boodschap van Steven en Anneleen, uitbaters van The Golden Monkeys in Oostende. Het koppel opende in februari het nieuwe restaurant The Golden Monkeys, een groene oase in het hart van de kuststad.


The Golden Monkeys: Voor jong & oud

"Wij zijn een bistro en geven de hele dag door ontbijt, brunch, lunch, tearoom, tapas en diner. Ons doel is om zowel jong als oud volk aan te trekken. We hebben ons zo ingericht dat het tot ieders verbeelding kan spreken."

Hoe ben je op de naam van de zaak gekomen? 

"Mijn droom is om ooit een aap in het echt vast te houden en goud vinden wij beide een mooie kleur. We hebben ons interieur zo ingericht met vele gouden aapjes die verborgen zitten in de groene jungle van planten en muurdecoratie. We zijn namelijk allebei zot van de jungle en van aapjes. Zo is de naam van de zaak eigenlijk ontstaan. Het pand hebben we zelf gerenoveerd en er ook ons eigen concept aan toegevoegd. We zijn helemaal van nul moeten starten,
van de vloer tot aan het plafond. Ondertussen hebben
we een oase gecreëerd."

Hoe is de zaak ontstaan?

"We hadden beide al ervaring in de horeca en waren op slag verliefd op het pand. Voor Anneleen is het niet de eerste keer dat ze een horecazaak runt. Tot twee jaar geleden baatte ze als gedreven zaakvoerster koffiehuis La Tarrina Oro uit, iets verderop in de Wittenonnenstraat. Maar twee jaar geleden werd bij Anneleen een hersentumor vastgesteld, in februari openden we vol goede moed en vooral veel goesting het nieuwe restaurant. We wilden een groene oase aan zee creëren. We zijn van het principe nu of nooit en hebben meteen de sprong gewaagd."

Wat maakt The Golden Monkeys zo uniek?

"Het interieur doet je even wegdromen van een tropische vakantie. Leuk is dat we als het weer dat toelaat, we de deuren volledig kunnen openschuiven. Dan lijkt het voor wie op de eerste rij zit, alsof je op het terras zit. Maar er komt ook nog een mooi terras aan de buitenzijde. We willen graag een zomers gevoel creëren."

Welke uitdagingen brengt het ondernemerschap met zich mee en wat zijn jullie toekomstdromen voor de zaak?

"We hadden al ervaring en streven om er iets mooi van te maken, ook in deze tijden zowel voor jong als oud. We zijn nu super gestart en hebben elke dag een bomvolle zaak. We hopen dit te kunnen blijven volhouden. We gaan ons hier alleszins 100 procent voor inzetten. Ondertussen hebben we nog enkele plannen voor in de toekomst. Binnenkort meer hierover..."

The Golden Monkeys
Wittenonnenstraat 33
8400 Oostende
+32 470 79 32 28

 


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak