Wat doen wij?


Oostende beschikt sinds 1 februari 2008 over een Economisch Huis en was daarmee de eerste stad of gemeente in Vlaanderen die deze gratis service aanbiedt aan haar ondernemers.


Het Economisch Huis fungeert als aanspreekpunt voor elk bedrijf en Oostendse werknemer/werkzoekende. Dit doen we in samenwerking met de stadsdiensten, lokale en internationale partnerorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties om het economische leven in Oostende te bevorderen. 

We focussen hiervoor op 4 strategische pijlers:

1. Aantrekken

We zetten proactief in op het aantrekken van ondernemers naar onze Stad met het oog op het verhogen van duurzame tewerkstelling. Hiervoor focussen we op de diverse speerpuntensectoren van onze lokale economie: toerisme, handel & horeca, diensten, transport & logistiek en industrie.

2. Faciliteren

Oostende telt meer dan 5000 actieve ondernemingen in diverse sectoren. Vanuit het Economisch Huis Oostende ondersteunen we alle ondernemers in elke fase van hun ondernemerschap. Bij ons éénloket kunnen ze terecht met elke vraag of suggestie en staan we garant voor een snelle en pragmatische aanpak. Daarnaast beschikken we over een team van experten binnen de diverse speerpuntsectoren die ondernemers kunnen bijstaan daar waar nodig.

3. Promotie

Als Economisch Huis Oostende staan we in voor de promotie van Oostende als ondernemersvriendelijke stad. We doen dit hand in hand met alle stakeholders en met onze ondernemers.

4. Doorstroming

Met deze vierde pijler zetten we in op een dubbele doelstelling. Enerzijds leggen we de focus op het maximaal ondersteunen van bedrijven in hun zoektocht naar geschikt personeel. Anderzijds zetten we volop in op een positief activeringsbeleid waarbij we individuen maximaal ondersteunen door training, coaching en begeleiding om op die manier de stap richting werk voluit te kunnen zetten.

Onze doelgroepen

Het Economisch Huis Oostende staat klaar voor heel ondernemend Oostende! Ben je een onderneming in de sector horeca, retail, diensten, industrie, luchthaven, haven, blauwe economie, etc.? Of ben je een Oostendenaar die op zoek is naar een job en hulp nodig heeft om op de arbeidsmarkt terecht te komen? Neem contact met ons op.


Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak