Werkzaamheden Warmtenet t.h.v. Ringlaan en Zandvoordestraat

Werkzaamheden Warmtenet t.h.v. Ringlaan en Zandvoordestraat

13/05/2019 - 09:49

Vanaf maandagmorgen 20 mei 2019 starten de werken ter hoogte van de Ringlaan en de Zandvoordestraat Dit om de leidingenbrug voor het warmtenet Oostende over de Ringlaan (R31) te plaatsen. In een eerste fase worden de paalfunderingen geplaatst en de leidingenbrug ter plaatse gemonteerd. Hiervoor zijn grote machines noodzakelijk. Uit veiligheidsredenen en in overleg met de politie werd beslist dat zowel de fietstunnel (doorgang Bredene-Oostende) als het fietspad Groene 62 tijdelijk niet toegankelijk zullen zijn voor fietsers. Deze fietspaden worden dus afgesloten vanaf 20 mei. Op maandagnamiddag 24 juni zullen de fietsers terug door kunnen.

Zandvoordestraat

In de Zandvoordestraat wordt gewerkt tussen de Klokhofstraat en IJslandstraat (kant pare huisnummers). De helft van de rijbaan en het fietspad richting Zandvoorde worden ingenomen door de werken. Hier wordt er beurtelings verkeer ingericht d.m.v. verkeerslichten. Fietsers richting Zandvoorde moeten mee op de rijbaan.

De werfzone is in principe afgesloten voor doorgaand verkeer, enkel plaatselijk verkeer is toegelaten. Niet-plaatselijk verkeer van de Konterdam richting Zandvoorde wordt omgeleid via Plantijnstraat en Gistelsesteenweg. Niet-plaatselijk verkeer vanuit de richting van Zandvoorde richting Konterdam en Centrum wordt omgeleid via A10 of via de Stationsstraat-Oudenburgsesteenweg.

Het verkeer van de Klokhofstraat (kan politie, verbrandingsoven,…) moet verplicht rechts afslaan, richting centrum. Einde van deze fase is voorzien tegen het bouwverlof (19 juli), dit bij gunstige omstandigheden.

Ringlaan

Aan de firma’s gelegen tussen de Plantijnstraat en Klokhofstraat wordt gevraagd hun leveranciers en personeel aan te raden zo veel mogelijk via de Gistelsesteenweg, Zandvoordeschorredijkstraat en Plantijnstraat te laten rijden, gezien de te verwachten wachttijden en filevorming in de Zandvoordestraat.

Het verkeer van en naar de A10 kan:

  • Op- en afrijden via de op-/afrit Oudenburg – kanaal Plassendale – Gistelsesteenweg
  • Of op-/afrit Gistel – Torhoutsesteenweg – kanaal Plassendale – Gistelsesteenweg (minder aan te raden gezien de werken in Jabbeke)