Team @ work: B&M Optiek, Sabor d'O & Craming

‘Optics by day, wine and art by night’

Over B&M Optiek

B&M Optiek is al jaren een vaste waarde op het Sint-Petrus-en-Paulusplein. De zaakvoerders, Luc Mangodt en Ingrid Brackx lieten de winkel recentelijk vernieuwen en zetten beleving nu op de eerste plaats. “Het is een totaalpakket; als je de winkel binnenstapt, kan je makkelijk 15 minuten rondkijken en rondwandelen. Dit is veel meer dan alleen een optiekzaak,” aldus Luc, “de link met de zee is overduidelijk, u waant zich bijna op het strand van Oostende met een knipoog naar de Koninklijke Gaanderijen, het strand, vissen…”

Over de samenwerking

Deze belevingswinkel omvat veel meer dan enkel brillen. De zaak is een echte kunstgalerij met een unieke wijnbar. Hier wordt de link gelegd met andere lokale handelaars, nl. Sabor d’O en Craming. Sabor d’O, een specialist in Spaanse wijnen en delicatessen, levert hier niet alleen de wijnen voor de winebar maar organiseert ook wijndegustaties en thema-avonden. “Dit creëert een bepaalde sfeer, een lounge gevoel zoals je zou vinden in zaken in Parijs of Berlijn. Onze klanten zeggen vaak, je vergeet dat je hier in een winkel bent”, vertelt Ingrid.

Greet Inghelram en Chris Cracco van Craming Keramiek stellen hier enkele van hun werken tentoon. Dit duo maakt niet alleen kunstwerken maar ook servies en decoratieve objecten uit keramiek. “Het is een toffe locatie met vriendelijke mensen. Het leuke is dat we hier ons eigen ding mogen doen, we zijn vrij in wat we maken. Toch proberen we in het thema van de zee te blijven, dat past hier mooi bij de winkel”, getuigt Greet. Alle werken die hier tentoongesteld worden, kunnen ook aangekocht worden.

Wat zijn de voordelen van deze samenwerking?

“Veel!”, antwoordt Kevin Wolfs van Sabor d’O. “Dit is een echte wisselwerking. We krijgen op die manier een nieuw publiek, de drempel is ook lager. Je komt voor een bril en kan ook van onze wijnen proeven. Omgekeerd leren onze klanten tijdens de degustatie avonden dan weer B&M Optiek kennen. Dit is dus een win-win situatie.”

“Inderdaad, we noemen dit een soort kruisbestuiving. En door deze wisselwerking merken onze klanten dat we naast 100% service ook 100% beleving kunnen aanbieden”, besluit Luc, de zaakvoerder van B&M Optiek.

Contact

B&M Optiek
Sint-Petrus-en-Paulusplein 6
059/43 06 99
benmoptiek@telenet.be
www.benmoptiek.be

Sabor d'O
info@sabordo.be
www.sabordo.be

Kevin Wolfs van Sabor d'O, Luc Mangodt en Ingrid Brackx van B&M Optiek en Greet Inghelram en Chris Cracco van Craming
B&M Optiek
B&M Optiek en kunst van Craming Keramiek
Kunst van Craming Keramiek
B&M Optiek en Sabor d'O
Wijnen van Sabor d'O
Brillen atelier bij B&M Optiek
B&M Optiek