Team @ work: Deschildre en Seaweedchef Donald

‘Traditie met smaak in een modern jasje’

Over Deschildre Streekproducten

Sinds 1976 vind je bij Deschildre smaakvolle en eerlijke streekproducten. Deze slagerij, toen nog gevestigd in de Belle Epoquewijk, werd opgericht door Willy samen met zijn vrouw Rita. Het is een echt familiebedrijf dat sinds 3 jaar op deze unieke locatie in de vismijn van Oostende te vinden is. Ondertussen steekt Karel Deschildre, zoon van Willy, het vakmanschap in een modern jasje. “Het is een totaalconcept”, aldus Karel Deschildre, “We tonen hoe onze ambachtelijke producten gemaakt worden en laten u graag proeven.”

Hier vind je een ruim assortiment erkende streekproducten zoals West-Vlaamse boerenhesp en bloeling. “We werken enkel met lokale producenten die we ook persoonlijk kennen. Dit geeft net dat tikkeltje méér aan de winkel. Als klant in de winkel, ben je echt getuige van de ambachtelijke productie van onze streekproducten”, merkt Karel op.

Over de samenwerking

Seaweedchef Donald heeft al jaren een grote passie voor zeegroenten, wieren en algen uit de Noordzee en deze passie groeit nog elke dag. Deze gezonde kruiden uit de zee worden subtiel verwerkt in andere producten en worden gebruikt als zoutvervangers en smaakmakers. “De dag van vandaag zijn mensen meer en meer bezig met gezonde voeding. Daarom wil ik zeewier laten kennen aan het grote publiek”, zegt Donald. “Het is mijn missie om de wondere wereld van wieren en algen toegankelijk te maken voor iedereen.”

Samen brachten deze twee gepassioneerde ondernemers vijf erkende producten op de markt waaronder de zeesaucissen, boudin de mer, kip en paté met zeewier,… Donald geeft een woordje uitleg: “Zeewier wordt in deze producten gebruikt als een smaakmaker maar vooral als zoutvervanger omdat het veel gezonder is dan zout maar toch met evenveel smaak.”

Wat zijn de voordelen van deze samenwerking?

“Het grootste voordeel is dat deze producten echt uniek zijn”, benadrukt Donald. “We zitten aan de zee dus werken met zeewier is natuurlijk een troef.”

“Deze samenwerking biedt een sterke toegevoegde waarde aan onze producten”, vult Karel aan. “We maken reclame voor elkaar en versterken elkaar. Donald organiseert bijvoorbeeld zeewierwandelingen die hier dan eindigen met een workshop waarbij je van alles kunt proeven.” Deze zeewierwandelingen en demo’s worden momenteel nog steeds coronaproof georganiseerd.

Contact

Deschildre Streekproducten
Maritiem plein 2
059 70 25 20
info@deschildre-streekproducten.be
www.deschildre-streekproducten.be

Seaweedchef
0475 56 63 39
Chefsplace@me.com
www.lehomardetlamoule.be

Team @ work: Deschildre en Seaweedchef Donald
Team @ work: Deschildre en Seaweedchef Donald
Team @ work: Deschildre en Seaweedchef Donald
Team @ work: Deschildre en Seaweedchef Donald
Team @ work: Deschildre en Seaweedchef Donald