Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing

Chocolade als gastronomische kunst

Over Olivier Willems Chocolatier

Voor Olivier Willems is chocolade een echte gastronomische kunst. In elke creatie proef je meer dan 25 jaar verfijnd vakmanschap. Vanuit de vernieuwde winkel, op de Alfons Pieterslaan in Oostende, kijk je binnen in zijn open werkatelier. Daar gaat Olivier te werk met de oneindige mogelijkheden van chocolade en ontwikkelt hij nieuwe smaken zoals deze gin-praline. Chocolade is zijn passie en die wil hij delen met zijn klanten door ze mee te nemen in zijn chocoladeverhaal.

Olivier vertelt: “Chocolade is niet meer zo klassiek zoals vroeger. Met mijn creaties wil ik ‘out of the box’ denken, andere kruiden en specerijen gebruiken, invloeden van ’t zèètje in mijn chocolade stoppen,… Kortom, klassiek wordt modern en zowel onze zaak als onze chocolade evolueren mee in die richting.”

Over de samenwerking

Oostendaar Kurt Heddebauw startte ruim 5 jaar geleden met G&Teasing, een mobiel concept rond gin & tonic dat focust op tastings op locatie en een mobiele bar.

Toen Kurt en Olivier aan de praat raakten op een netwerkevenement, ontdekten ze een gemeenschappelijke liefde voor gin. Na enkele degustaties besloten ze om met een London Dry Gin te werken en zo ontstond deze exclusieve gin-praline. De praline is gebaseerd op de Tarquin’s Cornish Dry Gin, die door Kurt wordt ingevoerd. “Die is echt verrassend lekker”, aldus Olivier.

Wat zo typerend is aan Olivier Willems Chocolaterie is de beleving in de zaak en het unieke karakter van zijn product. Het is meer dan alleen chocolade en dat is ook duidelijk met dit concept. Olivier gaf de gin-praline de vorm van een golf in de typische kleuren van de flessen. “Je kan deze praline ofwel apart kopen of in een speciaal pakket met een prachtig miniatuur flesje van de gin”, zegt Kurt.

Wat zijn de voordelen van deze samenwerking?

“Onze smaken vullen elkaar mooi aan en samen hebben we een mooi en vooral lekker product gecreëerd”, benadrukt Olivier. “Ik wil altijd evolueren en meegaan met mijn tijd en de huidige trends. Het is fijn om dan te kunnen samenwerken met een ander hip en ambachtelijk product zoals deze gin en zo samen iets exclusiefs op de markt te brengen.”

"Het trok me vooral ook aan dat deze gin een ambachtelijk product is zoals Olivier zijn chocolade", vult Kurt aan. "Alles past zo mooi bij elkaar; de smaak, de achtergrond, het bedrijf,... het is een totaalplaatje."

Contact

Olivier Willems Chocolatier
Alfons Pieterslaan 120
059/70 99 31
info@olivierwillems.be
www.olivierwillems.be

G&Teasing
0473/52 98 32
info@ginandteasing.com
www.ginandteasing.com

Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing
Team @ work: Olivier Willems Chocolatier & G&Teasing - ©Kim Vanbesien Fotografie