Canyon Clan


Thomas Sonck, Co-Founder en CEO bij Canyon Clan heeft zowat 10 jaar ervaring als technische mede-oprichter van verschillende technologie-startups in Gent en Brussel. Vanuit die ervaring heeft hij samen met Co-Founder Dieter Vandendriessche Canyon Clan opgericht. Hun doel: een mensgerichte technologiepartner zijn. Jarenlang vertrouwen en een gelijke mindset zorgt voor een ideale match als zakenpartners. Sinds april 2024 bevindt Canyon Clan zich (na een contact op een netwerkmoment) op Oosteroever in Oostende.


Canyon Clan: bouwt een brug tussen mens en technologie

'“Canyon” vormt in onze naam de symbolische kloof tussen de mens en de digitale wereld. De “Clan” slaat op onze mensgerichte werking. 
Wij bieden softwareontwikkelingdiensten aan kleine en grote bedrijven in Vlaanderen. Dit houdt in dat we op maat gemaakte webplatformen en mobiele apps bouwen voor bedrijven. Onze klanten komen bij ons terecht wanneer one-solution-for-all platformen niet goed genoeg passen bij hun interne werking, of wanneer bedrijven hun eigen platform, met hun eigen intellectuele eigendom, willen vermarkten. Daarnaast voorzien wij consultancydiensten om bestaande technische teams te versterken.'

Hoe is het bedrijf ontstaan?

'Canyon Clan werd in 2018 opgericht om een lokaal en vertrouwenswaardig antwoord te bieden op de marktvraag van softwareontwikkeling op maat. We profileren ons als een lokale en vertrouwenswaardige softwareontwikkelaar. We zijn klein genoeg om klantgericht te zijn en groot genoeg om op te leveren. Daarnaast geloven we in iteratieve (stap voor stap) ontwikkelingstrajecten waarbij we meedenken met onze klanten en geloven in een duurzame samenwerking met onze medewerkers, partners, klanten en eindklanten.

Unieke gebruikerservaringen zijn vandaag de dag het olympisch minimum. Traditioneel worden vooral softwaretools gebouwd die louter functioneel zijn. Er zijn wel marktspelers die gebruikersinterfaces maken die er fantastisch uitzien, maar daarom niet per se ten dienste staan van het gebruiksgemak van de applicatie. Met behulp van menselijke psychologie duiken wij in het hoofd van onze eindgebruikers om de digitale tools die we bouwen voor onze klanten zo goed mogelijk te laten passen bij de mensen die de tool gaan gebruiken. Zo passen wij gamification toe op een onderbouwde manier.

Verder focussen wij ons met Canyon Clan op het gebruik van ethische technologie. Samen met onze klanten maken we de denkoefening hoe de tools die we bouwen een goede of slechte impact uitoefenen op mensen, de samenleving en op het milieu.'

Hoe kwamen jullie in contact met het Economisch Huis Oostende?
'Toen ik aan mijn eerste startup bouwde, een InsurTech-bedrijf, kregen we van de Stad Oostende, accelerator Cepphar en het Economisch Huis de wind in de rug. De goede relaties met de stad blijven met Canyon Clan tot vandaag bestaan.

Wij zijn altijd van zins om ons goed te vertegenwoordigen op netwerkevenementen, onder andere ook netwerkmomenten die het Economisch Huis Oostende organiseert. De Open Coffee’s zijn bijvoorbeeld voor ons een laagdrempelige manier om ons netwerk uit te bouwen. Wij haalden daaruit al tal van duurzame relaties en mooie samenwerkingen.'

Als we het goed begrijpen zijn jullie ondertussen op Oosteroever gevestigd na zo'n contact op een Open Coffee netwerkmoment?

'Eén van mijn coaches zei me ooit: “Je netwerk is je leven!”. Voor een ondernemer is dat een absolute waarheid. De verkoopmachine is het kloppend hart van elk bedrijf. Er is dus geen excuus om niet of weinig te netwerken. Daarnaast is de formule van Open Coffee gunstig aangezien het deelnemers op verschillende toplocaties brengt, je met topmensen in verbinding brengt, er een kort pitchmoment voorzien wordt om gericht te kunnen netwerken (time is money) en natuurlijk zijn ook de lekkere croissants en koffie een meerwaarde. ;)

Tijdens de Open Coffee bij Garage Raes op 15 februari 2024, mocht ik tijdens het pitchmoment het woord nemen. Na een introductie van Canyon Clan, sloot ik af met een oproep of iemand ons kon helpen bij de zoektocht naar een nieuw kantoor. Onmiddellijk werd ik toegewuifd door Erwin Deschuyter (EHO) en Serge Schiettecatte (patrimoniumbeheerder EFC). Dit toont hoe krachtig gerichte netwerkmomenten kunnen zijn, want een maand later trokken wij in de gebouwen van de visveiling en zitten we met Canyon Clan met onze voetjes aan het water. Oostende is voor mij “thuis komen”, waardoor het een evidentie was om ons te vestigen bij de frisse zeelucht. Beter dan dit wordt het niet! Zalig!'

Wat zijn jullie toekomstplannen nog?

'Het is onze ambitie om in Oostende en omstreken de lokale technologiepartner bij uitstek te zijn voor de ontwikkeling van op maat gemaakte software en apps. Om onze groei te verzekeren, blijven we ons team versterken met softwareontwikkelaars, experten in gebruikerservaringen en laten we ons verkoopteam groeien.  

Wij hebben vandaag al kleinere klanten in Oostende, maar nu wij ons nieuwe kantoor ingedoken zijn, willen wij hier de lokale referentie voor op maat gemaakte softwareoplossingen worden.'

Interview gegeven door: Thomas Sonck, Co-Founder en CEO bij Canyon Clan

CANYON CLAN
Wandelaarkaai 7/62
8400 Oostende
+32 494 03 09 74
hallo@canyonclan.com
www.canyonclan.com



Meer info

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak