Bartenderopleiding


Tijdens deze professionele, praktijkgerichte opleiding in Oostende ontpop jij je in twee maanden tijd tot een professionele barman of -vrouw. Deze opleiding is speciaal voor werkzoekenden met een passie voor de horeca.


Volg gratis een professionele opleiding en vind werk als bartender

Horeca Forma organiseert in samenwerking met het Economisch Huis Oostende, Diageo, VDAB en Stad Oostende gratis een voltijdse bartenderopleiding voor werkzoekenden.

Wil jij graag de beste drankjes leren serveren? Volg dan een opleiding tot bartender! Stap voor stap leer je de bar te bemannen als een echte pro. De eerste zes weken volg je een praktijkgerichte opleiding (overdag). Je leert basiskennis en -technieken over koude en warme dranken. Samen met onze ervaren trainers leer je hoe je moet shaken, dranken perfect op smaak brengen en hoe je elke gast bedient met de grootste glimlach. Nadien volg je een stage van drie weken waarin je meedraait in een echte bar.

Een trajectbegeleider begeleidt je persoonlijk tijdens de hele opleiding en helpt je vervolgens bij de zoektocht naar vast werk in de horeca.

Wat houdt de opleiding precies in?

  • De opleiding (theorie + praktijk) gaat door op weekdagen van 9u00 tot 16u30, tijdens de stage volg je de uren van de horecazaak.
  • Je volgt drie weken stage bij jou in de buurt.
  • Horeca-ervaring is niet nodig. Je leert al doende.
  • De VDAB-erkende opleiding levert je een certificaat van bartender op.
  • Je krijgt persoonlijke begeleiding bij je zoektocht naar een vaste job.
  • Gratis en met behoud van je werkloosheidsuitkering.

Ben je werkzoekend en heb je een passie voor horeca? Schrijf je dan in voor één van de infosessies.

Learning for Life

De bartenderopleiding is een Learning for Life opleidingstraject en is een initiatief van Diageo, wereldleider in sterke dranken. Het project bereidt jongvolwassenen voor op een carrière in bartending en hospitality. Het project werd al in veertig landen wereldwijd succesvol gelanceerd en heeft een impact op meer dan 120.000 mensen. In Oostende is het een samenwerking tussen Diageo, Horeca Forma, VDAB en Economisch Huis Oostende.

Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak