Begeleiding anderstalige werkzoekenden


ESF 457: Met het vervolgproject Oostende2Work 2.0 neemt het Economisch Huis Oostende, i.s.m. een uitgebreid netwerk van lokale partners, de lead om laaggeschoolde werkzoekenden met migratieachtergrond én jongeren in Oostende outreachend op te sporen, te activeren en toe te leiden naar tewerkstellingsmogelijkheden.Hoe?

Met de Missing Link-methodiek hanteren we een integrale en participatieve benadering op verschillende levensdomeinen. Jobcoaches werken nauw samen met bedrijven om met een doordachte en eerlijke aanpak een antwoord te bieden op de actuele uitdagingen van de lokale arbeidsmarkt in Oostende.

Women@Work

Binnen dit project is women@work ontstaan in mei 2021. Women@work is een netwerkinitiatief om niet-actieve Oostendse vrouwen met een migratieachtergrond te activeren.

We inspireren Oostendse vrouwen met een migratieachtergrond om hun eerste stappen te zetten richting tewerkstelling, opleiding of rijbewijs B en organiseren infosessies en uitstappen op maat van de deelnemers. Op vraag van de cliënt kan er bovendien een kosteloos begeleidingstraject naar tewerkstelling in het Economisch Huis Oostende worden opgestart.

Aan de hand van infosessies inspireert het Oostende2work team om (de eerste) stappen te zetten richting de arbeidsmarkt. Zo brachten we al een bezoek aan Daikin, CVO Miras, de Vistrap, een kinderdagverblijf en het opleidingscentrum van VDAB.


192

vrouwen bereikt

68

screeningsgesprekken

43

trajecten naar werk of mobiliteit


Ken je Oostendse vrouwen met een migratieachtergrond die nood hebben aan dat extra duwtje? 

Contacteer ons Nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Contacteer ons via info@economischhuis.be, 059 24 23 00 of maak een afspraak.


Maak een afspraak